CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Zonguldak milletvekilleri

 Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, teşkilat yöneticileri ile birlikte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.

Ziyaretin son derece sıcak ve samimi bir havada geçtiği anlaşılıyor.

Özetle, CHP'de soğuk ve ayaza çeken kış havasından sonra, bahar esintili sıcak günlere doğru yol alındığı görülüyor.

Ereğli'nin yaşayan efsanesi Halil Posbıyık'ın, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul'u hedef alan sert eleştirileri sona erdi.

CHP Zonguldak milletvekilleri ile İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul'un, Halil Posbıyık'a biraz "uzak" duruşları da böylece ortadan kalkmış oldu.

Bu fotoğraf gerek CHP çevrelerinde, gerek Ereğli ve Zonguldak kamuoyunda son derece olumlu karşılandı.

Ereğli'nin CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, zaman zaman sert çıkışlarına rağmen, içinde kin tutmayan, kendisine uzatılan eli geri çevirmeyen, Ereğli'de uzun süredir gündemde tuttuğu "sevgi, barış, dostluk" ilkelerini kendi yaşamına da uygulamak isteyen bir kişiliğe sahip…

Siyasette bazen tansiyon yükselir, bazen istenmeyen sözler sarf edilir, bazen amacını aşan refleksler de olabilir.

Ancak önemli olan, siyaseti bir kin ve husumet duygusu olarak görmeyip, anlık atmosfere bağlı söz ve davranışlardan geri dönmesini bilebilmektir.

Halil Posbıyık bunu biliyor.

Başka derdi yok aslında…

Onun derdi Ereğli…

***

Aynı şekilde CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın da, gerek hukukçu kimliği, gerek siyasi nezaket kuralları içinde söylediğine dikkat edip, özen gösteren, özellikle parti içi polemiklerden kaçınmaya çalışan bir tavrı var.

Ünal Demirtaş'ın, Halil Posbıyık ile arasının açık olduğu dönemlerde bile yaptığı tüm açıklamalarda Halil Posbıyık'tan söz ederken " Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık…" şeklinde hitap ettiği, hatta birçok kez Halil Posbıyık'ın yönettiği Ereğli Belediyesi'nin hizmetlerinden övgüyle söz edip sosyal medya hesabından yayınladığı vakıadır.

Aslında tıpkı Halil Posbıyık gibi Ünal Demirtaş'ın derdi de aynı…

Onun derdi de Ereğli…

Elbette, gerek Ünal Demirtaş'ın, gerek Deniz Yavuzyılmaz'ın sadece seçim bölgeleriyle ilgili değil, Zonguldak'ın tüm sorunları ile dertlendikleri de bir vakıadır.

TTK, taşkömürü üretimi, maden işçileri, işçi açıkları, iş kazalarının önlenmesi, şehit madenci aileleri her iki milletvekilinin büyük duyarlılık gösterdiği temel konular arasında yer alıyor.

***

Ereğli'ye dönelim…

Ereğli'nin çok önemli gündem maddeleri var.

Erdemir, tersaneler, fakülte, Ereğlili iş insanlarının, küçük esnaf ve sanatkarlarının sıkıntıları, beklentileri…

Ereğli'de CHP Zonguldak milletvekillerinin, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile yanyana çekilmiş fotoğrafları, sadece birer "hatıra" olmaktan ibaret değil…

Bu fotoğraflar kendi içindeki kavglardan sıyrılıp, ele ele tutuşan CHP'nin Ereğli sorunlarının çözümünde daha etkili olacağının da işareti olarak görülmelidir.

Erhan ÇAKMAK