Ereğli TSO seçimleri 15 Nisan’da yapılacak…

Adaylardan Arslan Keleş’in bu seçimlerle ilgili olarak büyük bir birliktelik ve büyük bir güç sağladığı anlaşılıyor.

Ereğli’nin ticaret ve sanayi dünyasının önde gelen isimleri Arslan Keleş ile birlikte hareket ediyor.

İrfan Erdem, İlhan Yazıcıoğlu, Faruk Yazıcı ve daha birçok önemli isimle bir araya gelerek, Ereğli adına birlik-bütünlük sağlama çabasında olduğunu vurgulayan Arslan Keleş’in şu sözleri çok önemli…

Özetleyelim…

 

“Farklı sektörlerden, farklı yapılardan, farklı siyasi renklerden arkadaşlarla bir aradayız. Ereğli buna alışık değil. Kafa karışıklığı bu yüzden. Buradaki herkes birer birer kendi alanında güçlü. Fakat birlikte daha güçlüyüz. Biz koltuktan güç almaya gelmiyoruz, koltuğa güç vermeye geliyoruz. Ereğli TSO’ya güç vermeye geliyoruz. Oradan alacağımız enerjiyi kuvvetli bir sinerjiye dönüştürerek bu şehir için gece gündüz çalışacağız”

Bu sözler, Ereğli için hazırlanacak bir kitapta “ders notları” olarak verilmesi gereken sözler…

Elbette anlayanlara…

Ya da anlamak isteyenlere…

***

Arslan Keleş’in daha adaylık sürecinde “zoru başardığını” söylemek olasıdır.

Ereğli adına “birlik-bütünlük” sağlamak…

Ereğli’de çeşitli grupların kendilerine göre “güç dengeleri” oluşturması yerine, bütün bu grupları bir araya toplayıp “Ereğli’nin sağlam gücü” haline getirmek…

Arslan Keleş kısa sürede böyle bir oluşum sağladı, daha önce birbirine “rakip” olan önemli insanları aynı potada buluşturup, “Ereğli’nin gücü” haline getirdi.

Bu gücün, TSO seçimlerinin ardından Ereğli’nin ekonomik ve sosyal yaşamına çok etkili bir şekilde yansıması kuvvetle muhtemeldir.

Toplumsal yaşamın her alanında hemen herkes tarafından hep söylenen, ancak bir türlü icraata dönüştürülemeyen bir söz vardır.

“Ben değil, Biz olabilmek…”

Arslan Keleş’in başardığı özetle budur.

***

Ticaret ve sanayi odaları ekonominin patronudur, yöneticisidir, lokomotifidir…

Ereğli’de can çekişmekte olan sanayi ve ticaret kollarının yeniden hayatiyet kazanması, bu alandaki “yönetim ustalığına” bağlı olduğu gibi, aynı ustalığa sahip insanların güçbirliği yapmasından da geçiyor.

İşte bu nedenle koltuktan güç almak yerine, koltuğa güç vermek de gerekiyor.

Arslan Keleş ve ekibi bu niyetle yola çıktıysa eğer, ne mutlu Ereğli’ye !..