Elektrik enerjisi halen bütün çağların en önemli buluşu olmak özelliğini koruyor.

Tüm dünyadaki ekonomik yaşam elektrik enerjisi üzerine kurulu olduğu gibi, insan neslinin sosyal refahı da elektrik enerjisi üzerine kurulmuş bulunuyor.

Bir an için “elektriksiz” bir dünya düşünelim.

Fabrikaların, irili-ufaklı sanayi tesislerinin, barajların, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen elektronik sistemlerin olmadığı bir dünya…

Evlerimizde, işyerlerimizde elektrik enerjisine bağlı olarak çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinin, aydınlatmanın, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi hayatımızı kolaylaştıran ev gereçlerinin olmadığı bir dünya…

Kısaca, “kapkaranlık” bir dünya…

*

Peki, elektrik enerjisini kim üretiyor?..

Elektrik santralları…

Bölgemizden örnek verelim.

Bu santrallar elektrik üretmese “değirmende” elektrik üretecek halimiz yok herhalde…

Eren Enerji, ülkemizin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 7’sini karşılaşan dev bir sanayi kuruluşu…

Çatalağzı ve Muslu beldelerinde kurulu Eren Enerji santralları, gerek elektrik üretimi, gerek bölgede sağladığı istihdam ve sosyal sorumluluk projeleri ile bölgemize ve ülkemize çok değerli katkılar sağlıyor.

O yüzden, insanlığa çağdaş yaşamı armağan eden kuruluşlara hitap ederken daha dikkatli ve ölçülü olunması gerektiği aşikar…

*

Geçtiğimiz günlerde Eren Enerji santrallarında denetimler yapıldı.

Sonuç ortada…

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı denetlemeler sırasında aldığı numunelerle ilgili tahlil sonuçları açıklandı.

Açıklanan “resmi” rapora göre, Eren Enerji “temiz” çıktı, kurum içinden ve denize deşarj noktalarından alınan numunelerin “temiz” olduğu bildirildi.

Özetle, çevre kirliliği yok, deniz kirliliği yok.

*

Geçen kış ilimizde meydana gelen ağır mevsim koşulları nedeniyle enerji dağıtım hatlarının kopması, elektrik trafolarının arızalanması ve benzeri nedenlerle il merkezi ve ilçelerimizde birkaç gün “elektrik kesintisi” yaşandı.

Sadece birkaç gün…

Kıyamet koptu, elektrik dağıtım şirketinin hatları kilitlendi.

İnsanlarımız elektriğin değerini ve yaşamsal önemini o günlerde çok daha iyi anladı.

*

Eren Enerji, sosyal sorumluluk projeleri ile olduğu kadar “milli dayanışma” anlayışı ile de öne çıkan bir sanayi kuruluşu…

Bunun son örneği, bölgemizde meydana gelen sel felaketinde görüldü.

Bartın ve Kastamonu illerimizde meydana gelen sel felaketi nedeniyle, Zonguldak Valiliği tarafından açılan yardım kampanyasına Eren Enerji ve bağlı kuruluşları tarafından 5 milyon TL yardımda bulunuldu.

Bilindiği gibi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel bölgelerine sağladığı yardımlardan dolayı Zonguldak’a teşekkür etti.

Bu duyarlılık, bu “milli birlik ve dayanışma duygusu” son derece önemli…

Ne mutlu, zor günde ülkemizin ve milletimizin yanında olanlara !..

Erhan ÇAKMAK