Eren Enerji'nin dış kapısından içeri girdiğiniz zaman, büyük bir sanayi kuruluşuna değil de, çok geniş açık alanları bulunan pırıl pırıl bir eczaneye girmiş gibi hissediyorsunuz…

Sahaya dezenfektan tünelinden geçip öyle giriyorsunuz…

Çatalağzı'ndan Muslu'ya ve daha ileriye doğru uzanıp giden sıradağlar ile boy ölçüşürcesine uzayıp giden bacaları ile devasa bir enerji kuruluşu…

Eren Enerji'nin Çatalağzı ve Muslu'daki tesisleri birtakım marjinal söylemlerin aksine çevre duyarlılığını en üst düzeyde tutan bir kuruluş…

***

Eren Enerji'nin başında bulunan iki üst düzey yönetici bölgemizin insanları….

İdari Tesisler Müdürü Cem Çiftçi ile Teknik Tesisler Müdürü Deniz Şahin, Eren Enerji Genel Müdürü Emir Eren'in özellikle seçip, kurumun başına atadığı iki isim olarak biliniyor.

Bunun iki nedeni var…

Birincisi, her iki yönetici de kendi alanlarında çok başarılı isimler…

İkincisi ise bölge insanı olmaları…

Hatırlanacaktır….

Bölgede Eren Enerji'nin varlığına karşı reaksiyon oluşturmak isteyen sözde "çevreci" çevreler ile birkaç yıl önce, hiç bir yetkisi olmadığı halde, sırf kurumda iş barışını bozmak amacı ile bölgeye gelen ve işçiler arasında huzursuzluk çıkaran bir "sözde" sendikanın oyununu bozmak üzere Emir Eren bizzat devreye girmiş, " Size ihtiyacımız yok, biz işçilerimizin hakkını-hukukunu sözden daha iyi koruruz" diyerek gereğini yapmıştı.

Bu gerekliliklerden biri de, bölgemizin kendi içinden yeşitmiş, halkımızın yakından tanıyıp güven duyduğu isimlere kurum yönetimini teslim etmek olmuştu.

Cem Çiftçi ve Deniz Şahin'in kurum yönetimine atanmaları Eren işçileri arasında olduğu kadar, beldelerimizde de sevinçle karşılanmış ve kısa sürede bozulmak istenen işbarışı yeniden tesis edilmişti.

***

Bugün gelinen noktada şunu görüyoruz….

Eren Enerji yıllık elektrik üretimi ile milli ekonomiye sağladığı katkı yanında, ilimiz ekomisine ve istihdamına sağladığı değerli katkıları ile kendisine yönelik marjinal sesleri bile susturacak düzeye gelmiş bulunuyor.

Bu aşamaya gelinmesinde Emir Eren'in isabetli kararları ile kurum yönetimine Zonguldaklı isimleri getirmesinin de büyük önemi var.

Bugün Eren Enerji, Çatalağzı ve Muslu'da kurulu tesisleri ile, binlerce insanımıza iş ve ekmek kapısı olması ile, çalışanlarına sağladığı ekonomik ve sosyal haklar ile, bilinen ve bilinmeyen sosyal yardımları ile beldelerimizin fiziki altyapısına katkıları ile tıpkı TTK gibi "Zonguldak'ın öz kuruluşu" haline gelmiş bulunmaktadır.

Darısı bir türlü "Zonguldaklı" olamayan kurumların başına !..