Kendisini sosyal demokrat olduğunu iddia eden partinin il başkanı ve milletvekilleri başta olmak üzere bir kısım çevreler tarafından günlerdir adeta linç kampanyası düzenlendiğini belirten çatıroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Abdelrahman, günlerdir üzerinden bir bardak suda fırtınalar kopartılan, TTK’nın maden işçisi alımı için çekilen kuradan ismi çıkan 2000 kişiden biri. Mısır asıllı bir Türk vatandaşı. Zonguldak’ta ikamet ediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi maden Fakültesi 3.sınıf öğrencisi. 2 yıl TTK yeraltında staj yapmış. Madenci olmak için tüm vasıflara sahip. TTK bu konuda üzerine düşeni yapmış. Başvuru için Zonguldak (Bartın ve Karabük’le birlikte)‘ta ikamet şartı getirmiş.
Şimdi bu delikanlı başta sosyal demokrat olduğunu iddia eden partinin il başkanı ve milletvekilleri başta olmak üzere bir kısım çevreler tarafından günlerdir adeta linç ediliyor, hatta tehdit edilerek hedef gösteriliyor. Bizim kalbi temiz bir kısım insanımızda işin içyüzünü bilmeden bunlara destek veriyorlar. Bu açıkça halkı kin ve nefretle kışkıtma veya aşağılama suçudur. Nerede insan hakları savunucuları ve onların örgütleri.
Bu kesimlerden başka bir davranış beklemek zaten hayal kırıklığı olur.
Ancak bize ne oluyor. Biz nasıl davranıyoruz. Ne oldu bizim kadim medeniyet tefekkürümüze. Neden susuyoruz. Yoksa menfaatlerimize halel gelmesinden mi korkuyoruz.
Kaldı ki Ruhr Havzası başta olmak üzere Almanya,Belçika ve Avrupa’nın birçok ülkesine ilk başta çalışmaya gidenlerin büyük bir kısmı madenciydi. Onlarında büyük bir kısmı Zonguldaklıydı. Onların torunları bugün polislik gibi devlet memurluğu dahil birçok üst düzey mesleklerde çalışıyorlar. Bugün Türklerin varlığı milyonlarla ölçüyor Avrupa’da. Bu gerçeği nasıl unutur, gözardı ederiz anlamak mümkün değil. Yoksa bu konuda yabancı düşmanlığının zirve yaptığı Avrupalılar kadar bile tahammüllü değilmiyiz, bilemedim."
 

Kaynak: Ercan Demir