İşadamı Fatih Keleş, DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanlığına atandı…
Kolları sıvadı, çalışmaya başladı…
Henüz atanması yapılmadan önceki bir görüşmemizde, “ İl Başkanlığı için 8 aday var, birisi de benim, genel merkezimiz mülakat sonucu karar verecek” demişti.
Kendisine en yakın rakip olarak gördüğü kişiyi sordum…
O da genç bir işadamı…
Zonguldak’ta “ağırlığı” olan büyük bir ailenin üyesi…
“ Ona izin vermezler, çünkü kendisi istese bile Aile Meclisi’nden geçemez. Ailenin, Ak Parti’den yana sağlam bir duruşu var. Bu yüzden 8 aday arasından il başkanı sen olursun” demiştim.
Ayniyle vaki oldu….

*

Fatih Keleş, çevresindekiler fazla güvenmesi ve olmadık kişileri “dost” bilmesi nedeniyle ticaretinde büyük zararlara uğradı, şimdi bunun ceremesini çekiyor.
Fatih Keleş, dededen-babadan ticaretle tanışan, ticaretin hamuru ile yoğrulmuş bir işadamı… Dolayısı ile kavgada yumruk sayılmaz, ticaret hayatında kazanmak da vardır, kaybetmek de vardır…
Fatih Keleş bu durumu çabuk atlatır, kısa zamanda kendisini toparlar.
Ekonomik durumu, ticaret hayatı eskisinden daha iyi duruma gelebilir.
Amenna…
Ne var ki, siyaset, üstelik “il başkanlığı” gibi bir siyaset mevkii böyle büyük hataları affetmez.
Öteden beri siyasetteki “mütereddid” tavrı ile tanıdığımız Fatih Keleş’in, bu kez işi sıkı tutması ve tıpkı ticaret hayatında olduğu gibi, şunun-bunun hatırı için kendinden fedakarlık etmemesi, üstelik “dostlarını” iyi seçmesi gerekiyor.

*

Ticarette tökezlersiniz, sonra ayağa kalkarsınız…
Siyasette en baştan tökezlerseniz eğer, bir daha yerinizden kalkamazsınız.
Bu yüzden, şu anda bütün siyasi partiler için önem taşıyan “il başkanlığı” gibi bir sorumluluğu üstlenmiş olan Fatih Keleş’in, siyaseten “son şansını” kullandığını söylemek olasıdır.
Ya başarılı olacak…
Ya da siyasete “tövbe” edecek.
Başka alternatifi görünmüyor.
ERHAN ÇAKMAK