Glioblastoma multiforme (GBM), beyin tümörleri arasında en sık görülen ve tedavisi en zor olan beyin kanseri olarak bilinmektedir.
Genellikle tam olarak iyileşmesi mümkün olmayan, tedaviyle ilerlemesi yavaşlatılan, belirti ve bulguların azalması sağlanan bir tümör çeşidiyken:
Bilim dünyasından herkese umut olacak o buluş geldi.
mRNA aşı tekniği kullanılarak; yani hastanın kendi tümöründen alınan hücrelerin laboratuvar ortamında işlenmesiyle; tümörü bağışıklık sistemine virüs gibi tanıtıp, sistemde tümöre karşı saldırı başlatılarak tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. COVID-19’ a karşı geliştirilen aşı mantığına benzerlik göstermektedir.
Yöntem ilk olarak 10 köpek üzerinde denenmiş ve başarıya ulaşmış ardından 4 insan hastada da başarılı bulunmuş. Bu başarı ise hastaların sağ kalım sürelerini uzatarak hayatlarını önemli ölçüde iyileştirmiştir.
Hepimizin kanserden kaybettiği birileri muhakkak vardır. Kimi en yakınını… Kimi sosyal çevreden tanıdığını… Kimi ise tanıdığının tanıdığını… Demem o ki illa kanserle yüzleşmiş, o korkuyu iliklerimize kadar hissetmişizdir. 

Ve böylesi bir buluş, GBM’ye yakalananların ‘Geri dönüşü yok!’,  ‘Yolun sonu!’, ‘Artık bitti!’, ‘Bundan kurtuluş yok ki!’ gibi kabullenişlerini tepetaklak edecektir!
mRNA karşıtları gelmeden son bir şey daha!
Bilime güvenin!
Bilimin yolunda sağlıklı günlere…