3 genç…
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan
Onların yaşında olanlara bakıyorum. Bilgi birikimleri bu üç fidanın tırnağı etmez… Bunca bilgi birikimine ek kimseye eyvallah dilememek… Her baba yiğidinin harcı da değil…
 
İnsan ölmeden önce yalan söyler mi? Ya da beklenileni söylese kurtulacak, buna rağmen ideolojisinden vazgeçer mi sizce? Haklıysa şayet asla vazgeçmez değil mi?
İşte böyle bir gençlikti bu 3 fidan. Doğru bulur yahut bulmazsınız. Gerçi sizler için düzeni eleştiren herkese hain demekle vatansever olunuyor ya neyse! Olan ortada buyurun okuyun. Savunmasında yazanlardan birkaçı…
“-Ben silahımı halka, orduya karşı kullanmadım. Ancak vatan hainlerine karşı kullanmak maksadıyla taşıdım ve ‘halka ve orduya karşı kullanırım’ beyanında bulunmadım.
-Öteden beri anayasayı en fazla savunan bizleriz. Anayasayı ihlal edenlerse ortadır. Anayasayı uygulamayan yavuz kimseler de hala ortadadır. Yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler.
-Varlığımızı Türkiye halkına armağan ettik, bunun aksini iddia edenler vatan hainidir.
-Nasıl burda namluların ve dipçiklerin gölgesi altında konuşuyorsak, düşüncelerimizi her zaman açıkça ifade ederiz. Tarih evvelce bunu yapanları nasıl temize çıkarmışsa, bizi de temize çıkaracaktır.
-Türkiye’nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı ölümden korkmuyorum!
-Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararında ve misakı milli sınırları içinde 2 kardeş kavim yaşar. Türk ve Kürt. Türkiye’de iki kardeş kavimin ve ulusun yaşadığını kabul etmektedir. Bunu kabul etmek bölücülük değildir. Cephede düşmanla omuz omuza savaşmışlardır.
 
Öğrenci hareketlerine gelince:
-İddianamede öğrenci hareketlerinin başlangıç tarihi 1968 olarak belirtilmektedir. Bu tarih yanlıştır. Türkiye’de öğrenci olayları 50-60 senedir eksik olmamıştır. Sultan Hamid’in tıbbiye talebelerini Sarayburnu’ndan denize attığı tarihten itibaren öğrenci hareketleri Türkiye’de devam edegelmiştir… “

Demem o ki… Belki de 60 darbesinden alacaklı olan sağcılara kurban edildiler… Kim bilir?
Sonuç olarak...
Öldürdün mü sandın onu cellat 6 Mayıs’ta?
Say bakalım o günden bu güne doğan çocukların adını, kaçı cellat, kaçı Deniz?