Önceki gün Hakan Yeşil aradı…

" Maaşımı merak etmişsin…" dedi.

" 70 bin'lik sendika başkanı !.." başlıklı yazımızda "olumlu örnek" olarak sunduğumuz GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yanlış anlamış olacak ki, böyle bir sitemde bulundu.

O halde tekrar edelim…

Hakan Yeşil'in, üyelerinden 10 kat, 20 kat fazla maaş aldığını düşünmüyorum, dolayısı ile astronomik maaşlarla "ağa" gibi yaşayan sendika başkanları ile bir tutmuyorum.

***

GMİS'in üst yönetim kadrosu ile hiçbir sorunumuz yok…

Elbette, gerektiğinde kantarın topuzunu kaçırmadan eleştiri hakkımızı kullanacağız ama, bu durum kendilerine karşı önyargılı bir tutum içinde olmamızı gerektirmiyor.

GMİS geçmişte çok iyi liderler yetiştirdi, elbette içlerinden sendikayı "ayağa" düşüren, tefecilerle haşır-neşir eden çürük elmalar da çıktı ama, şimdiki yönetim gerçekten iyi isimlerden oluşuyor.

İsa Mutlu, maden işçisinin güvenini hiç kaybetmeyen, bu nedenle gerçekten hak ettiği şekilde yönetimdeki yerini sürekli muhafaza eden bir yönetici…

Tayfun Demir'in özgül ağırlığı vardır, Üzülmez'de Tayfun Demir denince akan sular durur, Tayfun Demir, sadece GMİS'in değil, "Zonguldak'ın Tayfun Başkanı" olarak bilinir.

Volkan Yıldız'ı çok fazla tanımamakla birlikte Karadon'da maden işçisinin güvenini kazandığına göre o da ağırlıklı bir sendika lideri… Ekip arkadaşları ile uyum içinde çalıştığı gözlemleniyor.

Hüseyin Kolçak'a yeniden acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'e gelince…

Önceden hedef belirleyen, sabrı ve tahammülü yüksek, bölgelerarası dengeleri çok iyi kurabilen, özellikle Çaycuma cenahından büyük destek gören, zeki ve ileriyi gören bir işçi lideri…

Hakan Yeşil sendika içindeki dengeleri ustalıkla koruyor mu, koruyor…

Sendikayı ve maden işçilerini yönetimin bütünlüğü içinde yeterince temsil ediyor mu, ediyor…

Az önce söylediğimiz gibi bu durum sendika yöneticilerini eleştirmeyeceğiz anlamına gelmiyor ama, günümüz GMİS yönetiminin gelmiş-geçmiş en iyi yönetimlerden biri olduğunu söylemek de bir hakkın teslimi anlamına geliyor.

***

Kim ne söylerse söylesin *GMİSin şifrelerini" maden işçisinin sağduyusunda aramak gerekiyor.

Dikkat edelim…

Her kongrede bu kadar yönetim değişikliği yaşanan bir başka sendika yoktur veya azdır herhalde…

Sırasıyla Çetin Altun'dan Ramazan Denizer'e, Eyüp Alabaş'tan Ahmet Demirci'ye ve Hakan Yeşil'e değin sürekli bir yönetim değişikliği yaşanıyor sendikada…

Maden işçisi tuttuğunu tutuyor, tutmadığını gönderiyor.

Bugünkü yönetimin yapılacak ilk kongrede "kalıcı" veya "gidici" olmasına da maden işçilerinin sağduyusu karar verecek.

GMİS yönetimlerinin geleceği kongrelerde, kongrelerin geleceği ise maden işçilerinin sağduyusunda gizlidir çünkü...

( Erhan ÇAKMAK)