Ereğli TSO seçimleri yapıldı, Arslan Keleş yeni TSO Başkanı oldu…

Kutluyoruz, başarılar diliyoruz.

Zonguldak ve Ereğli halkının, temiz siyaset ve temiz ticaret ilkelerine sıkı sıkıya bağlılığı ile tanıdığı işadamı Arslan Keleş’in, TSO gibi ekonomiye yön veren bir kuruluşun başına seçilmiş olması elbette Ereğli adına yeni umutları da birlikte getirdi.

Özellikle bu seçime “iddialı projeleri” olduğunu savunarak katılan ve sadece TSO’nun değil, Ereğli’nin geleceği için bu projelerin yaşamsal önem taşıdığını vurgulayan Arslan Keleş’in bu yöndeki kredisi henüz yeni başladı ama, biz yine de baştan hatırlatmış olalım…

Gökteki yıldızları vadetmek kolaydır, projeleri uygulamak zordur…

Arslan Keleş’in görevi zoru başarmak olmalı…

Kendisinin de ifade ettiği gibi sözünün arkasında durmalı, Ereğli ekonomisini canlandıracak, ilçede can çekişen sektörlere hayatiyet kazandıracak, Erdemir ile ilçenin sanayici ve ticaret erbabını barıştıracak önlemlerin hızla alınmasını sağlamalı, TSO üyelerinin kurumsal bir güvene kavuşmalarına olanak sağlayacak girişimlerde bulunmalıdır.

Yoksa seçim zamanları çabuk gelip geçiyor…

Bir önceki Ereğli TSO seçimini hatırlıyorum.

Rahmetle andığım, merhum TSO Başkanı Yaşar Tetiker ile TV programında konuşuyorduk.

Programda kendisine yönelik eleştirilerim üzerine, “ Herkesin eleştirilecek noktaları olabilir. Ben de sizi eleştirebilirim. Mesela, elbiseniz çok güzel ama, kravatınız bu elbiseye uymamış, ben olsam şöyle bir kravat takardım” dedi.

Ben de, “ Ne yapalım Yaşar Abi, başka kravat yoktu, bunu taktım. En azından size ve seyircimize saygılı olmak istedim” diye yanıtladım.

Süreç içinde Arslan Keleş’in TSO üyelerine ve Ereğli halkına verdiği sözlerin takipçisi olacağız.

Eleştirilecek noktaları olursa elbette eleştirip, olumlu icraatlarına elbette destek olacağız.

Arslan Keleş, gökteki yıldızları mı vadetti?

Yoksa projeler gerçeğe dönüşecek mi?..

Akın Kaymak faktörü

Seçim sath-ı mailine girildi…

Aday adaylıklarının açıklanması, adayların belirlenmesi, listelerin açıklanması ve seçim çalışmaları iki aylık bir zamana sığdırılmak zorunda olduğundan bu süreçte dakikalar bile büyük önem kazanıyor.

Türkiye seçime gidiyor…

Her seçim döneminde olduğu gibi Ak Parti’ye büyük teveccüh var. Zonguldak için üst üste aday adayları açıklanmaya çoktan başladı bile…

Bu isimlerden birisi de Zonguldak kamuoyunun yakından tanıdığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müfettişi Akın Kaymak…

Akın Kaymak, “yabancımız” değil, Kozlu’nun evladı, Zonguldak’ın insanı…

Bugüne değin adı hiçbir şaibeye bulaşmamış, temsil yeteneği yüksek, temiz bir bürokrat, temiz bir siyasetçi…

Ak Parti’nin ilimizde çok sayıda aday adayı bulunmakla birlikte, Akın Kaymak’ın adaylık yarışında üç büyük avantajı bulunuyor.

1- Zonguldak halkından kabul gören bir isim olması…

2- Sayın Cumhurbaşkanımıza sadakatla bağlı bir isim olması, Ak Parti’nin çok üst katlarından referanslı olması…

3- “Metal yorgunu” olmaması…

Akın Kaymak geçtiğimiz yerel seçimde Zonguldak halkı ile çok iyi diyalog ve iletişim kurdu. Gittiği her yerde “Zonguldak’ın evladı” olarak karşılandı. Onun, halkın içinde büyük bir tevazu içinde dolaşırken, Ak Parti’nin vizyonunu, misyonunu, “büyük düşünme” anlayışını, projelerini en iyi şekilde yansıtması toplum hafızasındaki yerini koruyor, şimdi aday adaylığını açıklaması ile birlikte bu fotoğraf yeniden toplum huzuruna çıkmış olacaktır.

Ak Parti bu seçimde 2023 hedeflerine doğru, üstlendiği tarihi vizyonu ve misyonu taşıyabilecek isimlerle yola çıkmak istiyor.

Bunun karşılığı olabilecek isimlerin başında Akın Kaymak geliyor.

Elbette Ak Parti’ye gönül vermiş bütün aday adayları kendi özellikleri ile bu yarışa katılacaklar ama, bizce Akın Kaymak bir adım önde başlayacaktır.

Bu arada bir not düşelim…

Ak Parti’nin siyasi rakipleri, bir başka deyişle “Ak Parti muhalifleri” Akın Kaymak’ın aday gösterilmesini istemiyor.

Bunun nedenini anlamak zor değildir herhalde…