Birkaç gün önce Yeni Adım'da bir haber yayınlandı…

Haber başlığı :

"Yağmur altında çalıştılar, heyelanı önlediler"

Haberin içeriğinde, sürekli ve şiddetli yağış nedeniyle Asri Mezarlık mevkiinde bulunan yolun çökmek üzere olduğu bilgisi üzerine, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ın talimatı ve Belediye Başkan Yardımcıı Ogan Göktürk'ün bizzat çalışmaya nezaret etmesi ile sürekli ve şiddetli yağış altında kısa sürede ciddi bir istinat duvarı inşa edilerek heyelanın önlendiği belirtiliyordu.

Demek ki oluyormuş…

Bu habere ilişkin fotoğraflardan anladığımız kadarı ile öyle "üflesen yıkılacak" bir duvar olmadığı, eni konu sağlam ve zahmet isteyen, emek isteyen ciddi bir istinat duvarı inşaedildiği görülüyor.

Eğer, bu istinat duvarı "anında" inşa edilmeseydi, anılan mevkideki araç yolu çökecek, ulaşım aksayacak ve alt kısımda bulunan mezarlar da zarar görmüş olacaktı.

Bir işi, koşulların zorluğuna bakmaksızın, zamanında ve gerektiği gibi yapmak birçok zararı-ziyanı önlemiş oluyor.

Zonguldak Belediyesi’nin örnek çalışmalarından biri de daha önce Birlik Mahallesi’nde gerçekleşti…

Aynı şekilde şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana gelen ve toprak altında kalan Birlik Mahallesi Mezarlığı, Mahalle Muhtarı Erdoğan Sivri’nin talebi üzerine, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın talimatı ile kısa sürede heyelandan kurtarıldı, duvarları, yıkılan kısımları, mermerleri yenilendi.

Birlik Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri, belediyenin bu hizmetinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Selim Alan ve personeline teşekkür etti, koşullara bakılmaksızın zamanında yapılan hizmet mahalle halkı tarafından takdirle karşılandı.

Belediye yönetiminde duyarlılık, hızlı karar verme ve uygulama örneği…

Bu duyarlılık ve çalışkanlığı kaybetmemek gerekiyor.

Eğer, Zonguldak Belediyesi yönetimi, bütün altyapı hizmetlerinde aynı duyarlılık ve hızlı çalışma yöntemini uygularsa, vatandaşlarımızın belediyeye olan güveni de aynı hızla artmış olacak. 

… VE MERDİVENLER

Bilindiği gibi Zonguldak " Merdivenler Şehri" olarak tanımlanıyor.

Son zamanlarda Merdivenler Şehri'ne yakışan merdiven örnekleri görüldü.

Çok iyi…

Ancak hala yılların yorgunluğunu üzerinde taşıyan merdivenlerimiz yok değil…

Bir örnek verelim…

Şehrimiz Bahçelievler Mahallesi, Gelincik Sokak'ta Gelincik Sitesi'nden alt yola inen dik ve dar merdiven "yenilenmeyi" bekliyor.

Kırılıp, dökülmüş, özelliğini kaybetmiş, üstelik uzun süredir kanalizasyon patlağı nedeniyle insanların geçemediği, mahalle sakinlerinin kullanamadığı,ömrünü çoktan tamamlamış bir merdiven…

Hem sağlık,hem de estetik bakımdan şehrimize yakışmıyor.

O halde, büyük projeler yanında, çok güzel mevzi çalışmalara da imza atan Belediye Başkanımız Dr. Selim Alan'a çağrıda bulunalım.

Bu merdivenin yerinde görülüp incelenmesi için bir ekip gönderin, rapor tutturun, fotoğraflarını çektirin.

Sonra da kararı siz verin.

İyi Parti’de revizyon olacak mı?..

Siyaset kulislerinde çok konuşulan bir haber…

“ İyi Parti Zonguldak teşkilatlarında, İl Başkanı Yavuz Erkmen dışında yönetim kademelerinde yer alan bazı isimler değişecek…..”

Eğer böyle bir gelişme olursa İyi Parti’de yenilenmiş kadrolarla umut verici gelişmeler yaşanacağı ve önümüzdeki ilk seçime iddialı girileceği tahmin ediliyor.

Bu elbette bir “kulis” haberidir, doğru olup olmadığını zaman gösterecek… 

İyi Parti Karadeniz İlleri Sorumlusu Sayın Ayhan Bölükbaşı ile telefon görüşmesi yapıp, kendisini Kanal Z’de canlı yayın programına davet ettim.

Davetimizi kabul etti, en kısa sürede Zonguldak’a geleceğini söyledi.

Bu “revizyon” meselesini kendisine soru olarak yöneltip, yanıtını almaya çalışacağız.

Biz şimdilik kendi görüşümüzü aktarmakla yetinelim.

Sayın Erkmen’in başkanlığındaki il yönetiminde çeşitli kademelerde yer alan bazı isimlerin İyi Parti’ye hiçbir “iyiliği” olmadığı gibi, yokluğunda kendisine yönelik siyasi sataşmalara yanıt vermekten aciz bazı isimlerin, bu partide ne işe yaradıklarının sorgulanması gerekir.

Seçim zamanı geldiğinde sokağa çıktığında peşinden bir kişi bile gelmeyecek insanların İyi Parti’nin yönetim kademelerinde önemli görevleri işgal etmesini anlamak bu partiye gönül vermiş insanlara zor geliyor, Sayın Erkmen’in de bunun farkında olması gerekiyor.

İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, ilimizde yıllarca valilik yapmış, neyin ne, kimin kim olduğunu bilebilecek bilgi ve yeteneğe sahip bir insandır.

Hala İyi Parti içindeki “ Brütüs”leri tanıyamadıysa, bundan en fazla siyasi zararı kendisi görecektir.