CHP Merkez İlçe delege seçimleri hafta sonunda gerçekleştirildi…

İttifakçılar için tam bir fiyasko ile sonuçlanan delege seçimlerinde “ iyi saatte olsunlar”ın değil, üyelerin, yani CHP’nin gerçek sahiplerinin dediği oldu.

Üyeler üzerindeki tüm baskılara, presleme çabalarına, birbirlerinin yüzüne bakamayacak kadar tartışmalı kişilerin ittifaklarına rağmen, CHP üyeleri “ittifakçıları” ve her seçimde ortaya çıkıp CHP’yi karıştırmak isteyen siyaset bezirganlarını safdışı bıraktı, adeta “yeter artık ! “ deyip onları tasfiye etti.

Özetle CHP’nin “solduyusu” bu seçimde harekete geçti.

***

Sonuçlara bakalım…

Halil Furat’ın mavi listesi ile Sevgi Alay’ın beyaz listesi hüsrana uğramış durumda…

Bu iki siyasetçinin neredeyse “mahkemelik” olacak tartışmaların içine girdikten sonra, nasıl olup da “ittifaka” girdiklerini anlamak mümkün değil…

Özellikle her zaman saygıdeğer bir hanımefendi olarak tanıdığımız Sevgi Alay’ın kendisine yapılan onca baskı ve üzücü hareketlere rağmen nasıl olup da, mavi liste ile ittifak yapabildiğini, üç-beş oy fazla almak uğruna bu duruma nasıl katlanabildiğini anlamak hiç mümkün değil…

Terakki Mahallesi delege seçimlerinde gazetemiz yazarı Süleyman Kurt’un karşısına, mavi ve beyaz liste ittifakı ile çıkanlara CHP üyeleri gereken dersi vermiş bulunuyor.

Bu seçim hezimeti CHP’yi cadı kazanına çevirmek isteyenlere kapak olacak niteliktedir.

***

Tekrar edelim…

Bu seçimlerin galibi CHP üyeleri olmuştur…

Ebru Uzun’un kırmızı listesi büyük mahallelerde seçim kazanırken, CHP içindeki baskı ve presleme çabalarına tepki gösteren üyeler çeşitli renklerde “bağımsız” listeler de çıkardılar.

Bunlardan sarı liste önemli başarılar elde etti, yine aynı tepki sonucu ortaya çıkan lila rengi liste de kendi bölgesinde seçim kazandı.

Bağımsız listelerin, ya da sarı ve lila renkleri ile seçimlere katılan listelerin, seçimlere müdahil olmak isteyen, üst katlardan, sağdan-soldan üyelere pres uygulamaya çalışan, üye iradesini yok sayan mavi ve beyaz listelere tepki olarak ortaya çıktığına göre, CHP Merkez İlçe Kongresi’nde “ bağımsız liste” olarak adlandırılan listelerde yer alan delegelerin, “ittifakçılardan” yana olmayacakları aşikar…

Bu tablo, bu fotoğraf Ebru Uzun’u işaret ediyor.

Delege seçimlerini büyük bir tevazu ve üye iradesine saygı çerçevesinde sürdüren Ebru Uzun, böylece hem CHP üyelerinin, hem de tepki listelerinin teveccühünü kazanmış görünüyor.

Elbette, bağımsız listelerden delege seçilen siyasetçiler arasından da aday çıkabilir, bu durum önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak siyaset fotoğrafları ile daha çok netleşmiş olacaktır.

***

CHP Merkez İlçe delege seçimlerinde CHP üyeleri tarafından bir başka ve çok önemli bir mesaj daha verilmiş oldu.

Binbir türlü siyasi manevra ile gerçek adayı engelleyip, Şenol Şanal’ı Zonguldak Belediye Başkanlığına aday gösterenler seçimleri kaybettikten sonra, “ihanetçiler” suçlamaları ile kendilerini kamufle etmeye çalışmıştı.

Bakın, CHP üyeleri bu sözlere hiç itibar etmedi, üstelik “gerçek ihanetçilerin” kimler olduğunu da anlayacakları dilden anlatmış oldu.

CHP’nin gerçek ihanetçileri, seçimi kaybedeceğini bile bile Şenol Şanal’ı Zonguldak Belediye Başkanlığına aday gösterenlerden başkası değildi.

CHP’nin solduyusu bunun da farkına vardı, yanıtını sandıkta verdi.

Anlayanlar için büyük ders…

Bundan böyle CHP’nin yakasından düşseler iyi olacak.