DEVA Partisi Birinci Olağan Kongresi dün Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Kurucu İl Başkanı Fatih Keleş’in tek aday olarak katıldığı kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da katıldı.

Fatih Keleş, “ Genel Başkan gelmezse kongre yapmam” demişti, sözünü tuttu.

Bir hakkı teslim edelim.

Fatih Keleş, bu ilk ve önemli sınavından başarıyla geçti.

Fatih Keleş ve ekibi yaptıkları organizasyon ile Zonguldak’ta adeta bir “seçim havası” estirdi.

Otobüslerle bir gün öncesinden yapılan anonslar, afişler, konvoy düzenlenmesi, il dışından gelenlerin de çok olması ile birlikte katılımın iyi durumda olması, kongre sonrasında yapılan esnaf ve vatandaş ziyaretleri, sanki kongre değil de, seçim öncesi yapılan çalışmaları hatırlattı.

Sözün özeti şu ki, DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, partisini başarıyla kongreye götürdü, iyi bir organizasyon ile kongresini tamamladı, genel merkezden de “iyi” not alacağı aşikar…

Fatih Keleş’in ilk sınavı başarılı geçti…

Ancak, asıl “zorlu” sınav bundan sonra başlıyor.

Partisini seçime hazırlayacak, toplumda karşılık bulacak, siyaset sahnesine yeni katılan DEVA Partisi’nin çıtasını yükseltmeye çalışacak.

Seçim zamanı çabuk geliyor…

Bakalım, final sınavını da kazanabilecek mi?..

Ah şu okullar olmasa !..

Yeni Adım duyarlılık gösterdi, çok ciddi bir haber yayınladı…

Haber başlığı…

“ Okul çatısında LGBT renkleri “

Sorumlu gazetecilik gereği okulun ismini vermemeye büyük özen gösterdik.

Yine sorumlu gazetecilik gereği, özellikle son günlerde ilkokul düzeyindeki çocuklara bile musallat olan LGBT denilen sapık topluluğun bayrak olarak kullandığı gökkuşağı renklerinin anılan okulun çatısına birebir aynı şekilde, sıralı olarak boyanmasının “tesadüf” olup olmadığı yönünde oluşan tedirginliği ortaya koymaya çalıştık.

Mutlaka “kasıt” aramadık, ancak konunun araştırılması gerektiğini vurgulamaya çalıştık.

Peki, bunu kim araştıracak ?..

Okullarımızın bağlı olduğu kurum hangisi ise o elbette…

Yani, İl Milli Eğitim Müdürlüğü…

Haberin ardından ses çıkmayınca, bu kez “ Milli Eğitim’in sessizliği” başlıklı bir yazı yayınlayarak, bizzat Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un dikkatini çekmek istedik.

Ancak durum değişmedi…

Sayın Milli Eğitim Müdürü, çok yoğun işleri arasında, böylesine önemsiz ! bir konuyu dikkate almamış olacak ki, yine aynı manzara…

“ Milli Eğitim’in sessizliği “

Diyelim ki, müdür beyin çok işi var, peki, Milli Eğitim’in okullarla ilgili şube müdürlükleri, müfettişleri, muhakkikleri yok mu?..

Bu konu araştırılsa kıyamet mi kopacak ?..

Ciddi, sağlıklı bir araştırma yapılır, kasıt var mı, yok mu, resmi kanaldan öğrenilmiş olur.

Tekrar edelim…

Biz, ilimizde tanınan, saygın tüzel kişiliği ile bilinen, ilimiz ve ülkemiz için her meslek dalında değerli insanlar yetiştiren bu okulun yönetimini, ana okulunun çatısını bilinçli veya kasıtlı olarak LGBT renklerine boyadığını iddia etmiyoruz.

Ancak “araştırılması” ya da “incelenmesi” gerektiğini düşünüyoruz.

Ne var ki, Milli Eğitim Müdürümüz, “ Ah şu okullar olmasa, Milli Eğitimi ne güzel idare ederdim” diyen eski bir Milli Eğitim Bakanı gibi düşünüyor galiba…