Aslında köşe yazımın başlığı ilk etapta 
“Posbıyık’tan Tarihi İtiraf” idi
Ancak yazımı tamamlayınca köşe yazımın başlığını “Halil Posbıyık.. Ereğli.. Turgut Özal.. Michael Jackson..” olarak değiştirdim.

Tamam diyordum
Kanal Z’de çıktıgı canlı yayında, “Ben Ereğli’nin il olmasını istemiyorum, sadece ironi olsun diye söyledim. Yoksa benden daha çok zonguldak’ı seven kimse yoktur” itirafından sonra bir daha Halil Posbıyık’ı eleştiren bir yazı en azından usun bir süre kaleme almayacağım
diye düşünürken birde ne göreyim.

Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Belediye Meclisi Aralık Ayın Toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada, “Ereğli il olsun diye laf ettiğim için kızanlara, bizi duymak isteyenlere bir mesaj vermek istiyorum. Bu İl sevdası bugünden değil, 85-86 yıllarından itibaren var.” demiş

Konuşmasını, Posbıyık, Posbıyık, dönemin yerel gazetelerinden örnekler göstererek, 1989’da yeniden siyaseti dönüşü ile birlikte Eski Anavatan Partisi’nden Ereğli Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatarak, “Ereğli il olsun diye laf ettiğim için kızanlara, bizi duymak isteyenlere bir mesaj vermek istiyorum. Bu İl sevdası bugünden değil, 85-86 yıllarından itibaren var..Ben, Ereğli’ye devlet yatırımları gelmiyor, diyorum. Ereğli mağdur edildiği için İl olmaktan başka çaresi yok diyoruz…
21 Şubat 1989’da Özal’la oturdum, 45 dakika benimle konuştu. Özal bana vaatte bulundu. ‘Eğer adaylığını koyarsan Ereğli’nin su sorununu kökten çözerim’ dedi. Ereğli’yi paraya boğacağını söyledi. Yine kabul etmedim. En son dedi ki: ‘Eğer kabul edersen Ereğli’yi İl yapacağım.’ O yıllarda biz gençler arasında da büyük bir çaba vardı il olmak için. Kendimizi kilitlemiştik il olma noktasında. Bu lafı duyunca dondum kaldım. Çok heyecanlandım, şaşırdım, beni kalbimden yakalamıştı.  Zonguldak’tan Ereğli’ye hiçbir şey vermiyorlardı. Diğer ilçelere beldelere gidiyordu. Bu noktada artık kaçınılmaz olarak ‘evet’ dedim. İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'yi çağırdı. Ona talimat verdi, ‘İlan edin’ dedi. ‘Halil Posbıyık Belediye Başkanlığını kazandığı takdirde Ereğli il olacaktır’ diye ilan edildi.”

Şimdi Halil Posbıyık’ın Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili anlattıklarını okuyunca, 
Nedense !! aklıma
Michael Jackson ile ilgili “Ölmeseydi Ereğli’ye festivale katılacaktı” sözleri aklıma geldi.

Bakalım Halil Posbıyık’ın “Ereğli il olsun” sözlerine bile bugüne kadar karşılık vermekten aciz olan, Posbıyık karşısında (Nedendir bilinmez!) sus pus olan, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, bu açıklamasından sonra bakalım ne diyecek çok merak ediyorum.

**

DEMEK CHP MİLLETVEKİLLERİ YALAN SÖYLEMİŞ!!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Murat Pulat yine evlere şenlik bir açıklama daha yaptı.
4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan CHP İl Başkanı Murat Pulat, özel maden şirketleri için: 

“Doğanın gözü dönmüş maden şirketleri tarafından acımasızca talan edildiği bir zamanda Dünya Madenciler Günü’nün kutluyoruz. AKP iktidarının kol kola girdiği maden şirketleriyle krizi fırsata çevirme çabası nedeniyle, yaşanan Koronavirüs salgını bile doğanın talanını durduramıyor..

Enerji ve maden sektörleri  kirli yatırımlara derhal son verilmelidir..

Kamuya ait maden işletmelerindeki rödevans sözleşmelerini iptal edip, kamuya ait madenlerin kamu tarafından işletilmesini sağlayacağız…” şeklinde ağır sözler sarf etti.


Şimdi düşünüyorum da CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz olsun, Ünal Demirtaş olsun, bugüne kadar söyledikleri özel sektör madencilik şirketlerini destekleyici yöndeki açıklamaları hep yalanmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ildeki temsilcisi olan CHP İl Başkanı Murat Pulat’ın “Rödevansı iptal edeceğiz, enerji maden şirketleri kirli yatırımlarından vazgeçsinler, Maden şirketleri doğayı talan ediyor” şeklindeki düşmanca sözleri bunu açıkça bir göstergesidir.

Zonguldak için son derece önemli olan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde, emeğin başkenti olan Zonguldak’ta, binlerce kişinin istihdam edildiği özel madencilik sektörü için böylesine moral bozucu söylemlerde bulunmak hiçte iyi olmadı doğrusu.

Bu açıklamayı yapan CHP’nin başka bir vilayetinin il başkanı olsa tamamdır, bilmeden konuşuyor cahilliğinden konuşuyor diye geçiştirilir di ancak bu açıklamayı yapan Zonguldak il Başkanı yapmışsa kusura bakmayın bunda cahillik değil kasıt olduğu aşikardır.

Bu saatten sonra işte sözlerim cımbızla çekildi
Yine linç kampanyası başlatıldı
Şeklinde bahanelere hiç sığınma Sayın Murat Pulat