CHP 36. Olağan Kurultayı'nın ardından siyaset kulislerinde sular durulmuyor...

CHP kaynar kazan !..

Akşam üstlerinde ekabir meyhanelerinde CHP kulisleri devam ediyor...

Ah bu ekabir meyhaneleri !..

Rakı, balık, kalamar...

Üstüne hamasi nutuklar !..

Dün, sadece CHP'ye değil, sosyal demokrat düşünceye çok büyük emekleri geçmiş, öyle "çakma" CHP'lilerden olmayan, özünü sözünde esirgemeyen bir dostumla, bir çay ocağının tabureleri üzerinde iki satır sohbet ettik...

Söz, kurultaya ve kurultay öncesine kadar geldi...

Ardından "seçimlik" davranışlarıa...

İsimleri tek tek sıralayıp, şöyle söyledi :

" Bunlar Harun Akın'ı mumla arattılar !.."

Sonra da devam etti...

" Siyaset hayatımda bugüne dek Harun Akın'dan yana olmadım. Ne var ki, bunlar (sıraladığı isimler) Harun Akın'ı mumla arattılar!.. Harun Akın'ın siyaseti ciddiye alan gerçek bir duruşu vardır. Mücadelecidir, partisi için özveride bulunmuştur, temsil yeteneği yüksektir, gerektiğinde parti içindeki muhaliflerinin bile takdirini kazanmıştır. Gerek merkez ilçe, gerek il kongrelerinde partisini yıpratmamak adına sukunetini muhafaza etmiş, kendisini polemiğe çekmek isteyenlere pek fazla itibar etmemiş, kurultay sürecinde ise Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek vermiştir. Zonguldak'taki bazı siyasetçiler gibi kıvırtmamıştır, kamuoyu önünde Kılıçdaroğlu'na, kapalı kapılar ardında Muharrem İnce'ye destek vermemiştir. Böylece ciddi, güvenilir bir siyasetçi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır."

CHP'li bir siyasetçinin ağzından Harun Akın ile ilgili görüşler bu şekilde...

Katılan olur, katılmayan olur....

Takdir eden olur, eleştiren olur...

Bu konuda CHP içinde siyasi bir analiz yapmaya ihtiyaç duyulabilir.

Harun Akın'lı CHP ile Harun Akın'sız CHP' arasındaki kıyaslamayı hem CHP tabanına, hem de Zonguldak kamuoyuna bırakmak en doğrusu olacaktır.