Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı ile telefonda bir süre sohbet ettik…

Muammer Avcı, Zonguldak siyaset ve ticaret dünyasının saygın ismi rahmetli Talip Avcı’nın evladı…

Rahmetle ve saygıyla yad ettiğim Talip Avcı’yı sağlığında yakından tanıyan, bu arada onun aile terbiyesi ile yetişmiş değerli kardeşim Muammer Avcı’yı da bu vesile ile yakından tanıyan biriyim.

Zonguldak siyasetinde önemli ve etkin bir yere sahip olmasına rağmen, büyük bir tevazu içinde saygınlığını koruyan bir siyasetçi…

Bu “tevazu” babadan oğula geçen bir özellik olsa gerek…

***

Muammer Avcı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın itibar ettiği bir isim…

Rahmetli Talip Avcı ile yol arkadaşlığı yapan Sayın Cumhurbaşkanımız, büyük bir vefa duygusu ile zaman zaman Muammer Avcı’yı telefonla arıyor, “Zonguldak’ın halini” ondan soruyor.

Geçtiğimiz günlerde yeniden Muammer Avcı’yı  arayan Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 dakika boyunca kendisiyle telefon görüşmesi yaptığını biliyoruz.

Bu görüşme sırasında Sayın Avcı’nın, tümüyle ilimizin acil çözüm bekleyen sorunlarını gündeme getirdiğini de biliyoruz.

Yine bu bu görüşme devam ederken, Muammer Avcı’nın dile getirdiği konulardan biri olan Mithatpaşa Tüneli - Kilimli Sahil Yolu bağlantısının acilen tamamlanması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ulaştırma Bakanı’nı arayarak gereğinin yapılması talimatı verdiğini de öğrenmiş bulunuyoruz.

Muammer Avcı’dan aldığımız bilgiye göre, sözkonusu tünel-yol bağlantısı kısa sürede tamamlanacak, devamında Zonguldak-Filyos Sahil Yolu da hızla tamamlanmış olacak.

***

Bilindiği gibi, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı geçtiğimiz günlerde geniş kapsamlı açıklamalar yaptı, bu açıklamalar detayları ile yerel basınımızda yayınlandı.

Bu arada, Sayın Cumhurbaşkanımızın doğrudan muhatap aldığı yerel bir siyasetçi olması ve partisi adına açıklamalar yapması, kimi çevrelerde “ Muammer Avcı nereye koşuyor?” şeklinde sorular sorulmasına da neden oluyor.

Bunu kendisine sordum…

Aynı tevazu içinde yanıt verdi.

“ Bizim derdimiz Zonguldak…” deyip devam etti.

“ Ben ne ilçe başkanlığı, ne il başkanlığı, ne de milletvekilliği peşinde değilim. Bizim derdimiz Zonguldak… Zonguldak’ın dertleriyle dertlenip çözüm üretmek çabasındayız. Sağolsun, Sayın Cumhurbaşkanımız bizi arıyor, Zonguldak’ın neye ihtiyacı olduğunu soruyor, biz de kendisine ilimizin acil çözüm bekleyen sorunlarını aktarıyoruz. İlgili bakanlıklara talimat verip işlerin hızlandırılmasını istiyor. Mithatpaşa Tüneli’nin bir an önce tamamlanıp, Kilimli Sahil Yolu bağlantısının sağlanması talimatını bizzat kendisi vermiştir. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize gösterdiği bu teveccühe çok teşekkür ediyoruz”

***

Özeti bu şekilde…

Muammer Avcı’nın büyük bir samimiyetle Zonguldak’ın dertlerini dert edinmekten başka bir niyeti yok…

Elbette, Ak Parti içindeki liyakati, halka yakın bir siyasetçi oluşu, doğruluğu-dürüstlüğü ve aileden gelen siyasi terbiyesi ile üstleneceği görevlere layık bir isim ama, onun derdi Zonguldak…

Koşuyorsa, nereye koştuğu bellidir.

İstikamet Zonguldak…