Türkiye Cumhuriyet Devlet Demir Yolları (TCDD) ile  Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Ankara - Zonguldak arasında  Turistik Karaelmas Ekspresi demo seferi bugün (8 Mart Cuma) başladı. 1 lokomotif, 2 jeneratör, 2 pulman, 2 yemekli, 2 kuşetli ve konferans vagonundan oluşan Turistik Karaelmas Ekspresi Ankara Garı’ndan Zonguldak’a doğru yolculuğun başlaması heyecan ve mutlulukla karşılandı.
Nisan ayında başlaması planlanan asıl seferlere öncülük edecek olan demo sefer, Karaelmas bölgesinin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtarak turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Turistik Karaelmas Ekspresi’nin demo seferine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, TCDD Daire Başkanları, Zonguldak ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, TÜRSAB Zonguldak Temsilcisi Vahdettin Velioğlu, Batı Karadeniz kalkınma Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, Ankara Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer ve   Yönetim kurulu üyeleri ile 100’ü aşkın Turizm Seyahat acentasısı yetkilisi ve sosyal medya fenomeni katıldı.
ayrıca çok sayıda ulusal TV ve gazete temsilcileri de karaelmas ekspresi yolculuğunda katıldı.

Cumartesi sabahı saat 08.00’de konuklar Zonguldak maden müzesi ve Gökgöl mağarasını ziyaret edecekler ve ardından saat 10:00 itibari ile tekrar aynı trenle Ankara’ya dönecekler.

TCDD ile  Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen Karaelmas Turizm Ekspresi, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtarak turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Bu nostaljik yolculuk, yerel ekonomiye katkı sağlayarak istihdamı destekleyecek ve farklı destinasyonlar arasındaki bağlantıyı güçlendirerek unutulmaz bir seyahat deneyimi sunacak.
Tarifeli Seferlerin Hedefi
Karaelmas Ekspresi'nin demo seferleri sonrasında planlanan tarifeli seferlere geçilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar arasında heyecan ve mutluluk yaratan Karaelmas Ekspresi'nin, bölgemizde yeni bir turizm potansiyeli oluşturması bekleniyor.

Muhabir: Ercan Demir