ABD ve İngiltere Yemen'i bombalamaya başlamasını ve savaş ilan etmesini değerlendiren İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, 25 bin  Filistinliyi katleten soykırım yapan İsrail'e giden gemileri vurduğu için Yemen'i terörist olmakla suçlayan ABD ve İngiltere'nin Yemen'e savaş açtığını belirterek "Asıl terörist kendileridir" dedi.

Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicret etmek zorunda kaldığında kurduğu küçük birliklerle Mekke'ye giden kervanları vurarak Mekke'yi ekonomik olarak çökertiğini ve şimdi de aynı şekilde Yemen'inde haklı olarak İsrail'e giden gemileri Mekke'ye giden kervanlar misali vurarak soykırım yapan İsrail'i ekonomik olarak çökertmeye çalıştığın söyledi.

Asıl teröristin yeminin değil ABD ve İsrail'in olduğuna dikkat çeken İl müftü Kemal Türksoy hutbesinde şu şekilde seslendi;

''ABD VE İNGİLTERE MÜSLÜMANLARA SAVAŞ AÇTI''

"ABD ve İngiltere Yemen'in başkentini bomlalamaya başladılar. Onlara göre Yemen terörist devletmiş. Neden, İsrail'e giden gemilerin Kızıldeniz'den geçmesine müsaade etmemesi.
Siz buna müsaade etmez iseniz kendilerinin güçlü olduğunu göstermek amacıyla
Müslümanların üç aylara girdiği mübarek günün vaktinde herkes teheccüd namazını kılacak, ibadette duracak, oruca niyet edeceği bir zaman da başlarına bomba yağdırmaya başladı.

''1948'DEN BERİ FİLİSTİNLİLER KATLEDİLİYOR''

Yıllardır Filistin'de  1948'den beri bir baskı rejimi devam ediyor. Ve o baskıda Filistinli halk inim inim inliyor. Binlerce Flistinli kardeşimizi katlettiler ve katletmeye de devam ediyorlar.

''SADECE RAHMET PEYGAMBERİ DEĞİL AYNI ZAMANDA SAVAŞ PEYGAMBERİ İDİ''

Efendimiz sadece rahmet peygamberi değil, yerine göre savaş peygamberiydi. Mekkeli müşrikler, peygamberimizi ve arkadaşlarını Mekke'den kovdular. Kendi vatanıydı, kendi memleketiydi.

''PEYGAMBERİMİZ MEKKE'YE GİDEN KERVANLARI VURARAK EKONOMİSİNİ ÇÖKERTTİ YEMEN DE ŞİMDİ SOYKIRIMCI İSRAİL'İN EKONOMİSİNİ ÇÖKERTİYOR''

Medine'ye gitti
Ve bunun üzerine sevgili peygamberimiz üç kişilik, 5 kişilik, 7 kişilik, 100 kişilik seviyeler kurmak suretiyle. Bugünkü anlamda gerilla harbine benzer bir  gerilla taktiğiyle Mekkeli müşrikleri kervanlarını vurdu ve onları ekonomik açıdan çökertti.

Siz Gazze'de demeden 25 bin kişinin canına kıyan İsrail'e giden ve Kızıldeniz'den geçen kervanlar misali gemileri bombalıyorlar.
İşte onların (Husiler) ilham aldığı bir kaynak var.

Mekke'nin müşrikleri ortamın hakimi ama Peygamberimiz Medine'de saviyeler  kurmak suretiyle onların Mekke'ye giden kervanlarını vurarak ekonomisini çökertti. Bu da örnektir.
Şimdi bu Yemen'de ki Husi'ler de haklı olarak Kızıldeniz'de İngiliz'in, Amerika'nın  gemileri vurdular.

MÜBREK ÜÇ AYLARDA BUNDAN ALMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR

Mübarek üç aylarda bizim de buradan almamız gereken dersler vardır. Sadece şu inziva, çekilerek etliye sütlüye karışmamak, sessiz kalmak olmaz. Ortamdan bihaber yaşamamalıyız. Ortamı bileceksiniz. Dünyada nelerin yaşandığını ve geliştiğini  göreceksiniz ki yerine göre üst makamlara ses vermek için, meydanlara çıkacaksınız, miting yapacaksınız. Cuma hutbeleriyle, Cuma vaazlarında halkın bilinçlenmesi için ilgilenilmesi sağlayacaksınız. 

''ATATÜRK İSTİKLAL HARBİNDE NASIL BAŞARDI BUNU ÖRNEK ALMAK LAZIM''

Ve bunu bizim devletimizin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Harbi'ni nasıl başardı? Ders almak lazım. Zafer diyor. Her bir halk katmanının davaya iştirakiyle kazanılan bir olaydır. Yani tarladaki çiftçi aynı hassasiyeti gösterecek. Okuldaki öğretmen aynı hassasşyeti gösterecek. Camideki iman aynı hassasiyeti gösterecek. Çarşıdaki esnaf aynı hasssiyeti gösterecek. Herkes aynı hedefe yönelirse, aynı zihniyetle olumsuzluklara tepki gösterirse kötülükler ortadan kalkar. Onun için toplumun hassasiyetini iyi görmek lazım. Iyi idrak etmek lazım.

''TÜM OKULLARDA  OKUTULAN KUR'AN-I KERİM VE SİYER DERSİNİ ÇOCUKLARIMIZ SEÇMELİLER Kİ BU HASSASİYETİ VE BİLİNCİ YAKALAMALIYIZ''

O mübarek üç aylarda peygamberimizi iyi anlamak ve okumak lazım. Devletimizin son yıllarda gerçekleştirdiği çok önemli bir bütün okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyeri seçmeli ders olarak koydu . Yani evlatlarımız bunu seçebilir.  Ancak çocuklarımız bu dersleri seçmediler.
Bir toplumun  fertleri bundan  kaçınırsa biz bu hassasiyeti nasıl yakalayacağız? Aynı duyguyu zafere giden iradenizi odaklayacağımız temel bilgiyi nasıl bulacağız?

''NAMAZA BAŞLAMALIYIZ''

Çocuklarımız bilecek kitabını, anlayacak kitabını. Efendimizin doğru anlayacak.
Onun için mübarek üç aylara girdiğimiz bu zaman diliminde bir fırsattır. Namaza başlamalıyız. Çünkü günde 5 vakit Allah'ın huzurunda duracak Mevlamı hatırlamalıyız.
Çocuklarımıza
ailenin sahibinin Cenabı Hak olduğunu, ondan başka güç ve kudret sahibi olmadığını göstermeliyiz.

''RECEP 5 ŞABAN AYINDA ORUÇ TUTMAYA ÖZEN GÖSTERELİM''

Oruç bireysel terapiyi sağlayan bir ibadettir. Onun için de Recep ve Şaban aylarında oruç tutmaya önem verelim. Bünyemizi Ramazan'a alışırınız sahura, iftara şimdiden ailemizi alıştıralım. Çoluk çocuğumuzu bu manevi iklim içerisinde yetiştirelim. Millet olmanın şuurunu topyekun tatalım. 

Şimdi de mübarek hayırlı uğurlu olsun. Cenabıhak huzur içerisinde Ramazan kavuşmayı nasip eylesin. Zalimlerin zulmünden, mazlum halkımızın bir an evvel kurtarmayı Cenabı Hak lütfetsin Allah'ım.

Kaynak: Ercan Demir