Aydın Ergenç’in istifasının ardından Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığına kimin atanacağı yönündeki tartışmalar arasında bazı isimler ortaya çıkmaya başladı.

Bu arada Ak Parti yönetimlerinde yer alan bazı isimlerin Kızılay Şube Başkanlığına atanabileceği şeklinde görüşler de öne sürülüyor.

Bu durum Ak Parti’ye zarar verecek bir tartışma ortamına dönüşebilir.

Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ve Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un, toplumun tümüne hitap eden ve tarihi vizyonu nedeniyle tarafsız kalması gereken Kızılay’a “ parti yöneticisi” bir ismin atanması halinde, Ak Parti muhalifleri tarafından sürekli eleştiri konusu yapılacağını düşünmesi gerekiyor.

***

Elbette, bu atamada siyasi iradenin tercihi önemlidir ama, bu atama yapılırken “siyaset üstü” bir yaklaşım gösterilmesi, ayrıca akçeli işlerin yoğun olduğu Kızılay gibi bir kurumun şube başkanlığına dürüstlüğünden kuşku duyulmayan, paraya-pula tamah etmeyen, buna tenezzül etmeyecek isimlerden birinin seçilmesi Ak Parti’nin Zonguldak’taki imajını güçlendirecek bir tablo oluşturur.

Ak Parti il ve ilçe yöneticilerinin, kendilerine ait işleri dışında, bir çok kurum veya STK’da görev alması şart değildir.

Kızılay’da Ak Parti il yöneticisi, başka bir kurumda Ak Parti il yöneticisi, diğer bir STK’da Ak Parti il yöneticisi, yani bütün bu görevler aynı kişi üzerinde birleşirse toplumun gözüne batan, rahatsız edici bir görüntü oluşturacaktır.

Böylece Ak Parti muhalifleri için bulunmaz bir fırsat ortaya çıkmış olur.

Üstelik Ak Parti eliyle Ak Parti’ye zarar verilmiş olur.

***

Tekrar edelim…

Bu atamada veya diğer kurum amirlerinin atanmasında liyakat ile birlikte siyasi iradenin tercihi elbette çok önemlidir ama, siyaset sanatı aynı zamanda toplumsal dengelerin oluşturulmasını da gerektiriyor.

Konumuz olan, Kızılay Şube Başkanlığı atamasından örnek verelim…

Eğer Ak Parti, bu atamayı “siyaset üstü” bir yaklaşımla, doğruluk-dürüstlük ve liyakat esasları ile gerçekleştirirse, hem muhaliflerin söyleyecek sözü kalmaz, hem de Ak Parti”nin hanesine büyük bir “ artı “ yazılmış olur.

Bu yüzden Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile İl Başkanı Zeki Tosun’un iyi düşünüp öyle karar vermeleri gerekiyor.