Yerel seçimler geldi-geçti, kazanan kazandı, kaybeden kaybetti...

Şimdi çalışma zamanı...

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Selim Alan büyük bir seçim zaferine imza attı.

Bu seçim zaferinin Dr. Selim Alan ile birlikte “isimsiz kahramanları” da vardı...

Bazıları parti yönetiminde, bazıları meclis listesinde olan isimler...

Ak Parti’nin STK’lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı (Zonguldak Bakkallar, Tekel Bayileri ve Kantinciler Odası Başkanı) Kadir Habiboğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Akmercan Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Fikri Asım Derneği Başkanı Sinan Toprak, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk bu seçimde hem Ak Parti’nin, hem de Dr. Selim Alan’ın “ A Takımı”nı oluşturdu.

Hemen belirtelim...

Kadir Habiboğlu gibi, sosyal çevresi geniş, siyaset farkı olmaksızın herkesle konuşabilen, üstelik Zonguldak’ın ikinci büyük esnaf odasının temsilcisi olan bir ismin bu seçimlerde kendisini öne çıkarmadan, ancak gece-gündüz cansiperane çalışması büyük etki oluşturdu.

Kadir Habiboğlu’nu gazetelerde, TV’de, medyada çok fazla göremezsiniz, ancak caddede-sokakta her zaman var olan bir isimdir...

Mesela Sinan Toprak...

Kendisi Ak Parti’den belediye başkan aday adayı oldu, Dr. Selim Alan aday gösterildikten sonra, hiçbir şekilde dargınlığa-kırgınlığa meydan vermeden sanki kendisi aday olmuş gibi Dr. Selim Alan’ın yanında yer aldı.

Bekir Selçuk’un özgül ağırlığı var, Mustafa Çağlayan’ı anlatmaya gerek yok, Züleyha Yazıcı Arıman ve Burhan Onuk, Ak Parti’nin ve Dr. Selim Alan’ın siyasetine siyaset, gücüne güç kattılar.

Bu seçim böyle kazanıldı...