Zonguldak İl Müftü Vekili Kemal Türksoy;
"İmkanı olmayan kesmek için kendisini Zorlamasın çünkü kurban ibadeti zengin Müslümanlar üzerine vazife olan bir görevdir. Yoksa her kişinin kurban kesmesi gerekmez" dedi. Kurban kesme ibadetinde asıl olan kurbanın kesme vazifesi olduğunu, kurban kesildikten sonraki derisi ve etlerin paylaşımının bir teferruat olduğunu belirten Türksoy,  etlerin tamamının ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını tavsiye ettiklerini belirterek şunları söyledi;

"Kurban kesmek dini bir görevdir. Yüce Rabb'imiz Kur'an-ı Kerimde her ümmete kurban kesmelerini vazife kıldık buyuruyor Hac Suresi 33. ayeti kerimede. Bu çerçevede de inançlı insanlar kurban kesmek içerisinde olurlar. Bunun çabasını gösterirler. Peygamber efendimiz hicretin ikinci yılından itibaren her yıl kurban kesmiştir.  Peygamberi bir sünnettir. Peygamberin yaptığı davranışı, onun hayat tarzını devam ettirmek üzerine düşen bir vazifedir. Bunu da bir zamanı vardır. Kurban Zilhicce ayının 10.günü dediğimiz 28 Haziran tarihinde kurbanın bayramının birinci günüdür, o gün bayram namazından sonra kurban kesim vakti başlar Bayramın üçüncü günü güneşin batmasıyla birlikte son bulur. O zamana kadar kurbanlık hayvanlarının tedarik etmiş ve kurban kesecek kardeşlerimiz hazırlıklarını ona göre yaparlar. Kurbanlarını bu zaman dilimi içerisinde keserler. Vakti içerisinde kesemeyen kardeşlerimizin artık Kurban kesme durumu söz konusu olmaz. O kurbanlıklarını sadaka olarak bağışlamaları gerekir. Zaten kurban ibadeti hali vakti yerinde olan dediğimiz temel ihtiyaçlarını karşılamış ve bir kenarda da en az seksen gram altını, bugünkü değerlerle 120 bin lira bir kenarda parası olabilen bunu temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra buna dokunmadan bir kenarda birikimi olan Kardeşlerimize düşen bir görevdir. Dini bir görevdir. Yoksa bugün televizyon ekranlarında karşılaşıyoruz. Diyor ki asgari ücret alıyorum. Ben kurban nasıl alacağım?
şeklinde beyanatta bulunuyorlar. Yani her kişinin kesmesi gereken bir görev değildir. Zengin Müslüman'a düşen bir görevdir. Onlar kurbanını kesecek ve ihtiyaç sahibi olan insanlara da dağıtacaklar. Ekonomik fiyatların sıkıntılı olduğu dönemlerde Hazreti Peygamber efendimiz (sav) kurbanın tamamının dağıtılmasını tavsiye etmişlerdir. Kurban'da asl olan, kurbanın kesme ibadeti için kurbanın kesme vazifesidir.  Kurban kesildikten sonraki derisi ve Etlerin paylaşımı bunlar işin teferruatıdır. Ama ekonomik şartların sıkıntılı olduğu dönemlerde tamamının dağıtılmasını biz de tavsiye ediyoruz. Ve kurban kesecek kardeşlerimize ibadetlerinin makbul olmasını diliyorum. Aileleriyle ,çoluk çocuklarıyla, huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini Cenabıhak’tan niyaz ediyorum. Ve Kurban Bayramlarını kutluyorum.İmkanı olan kesin diyorsun, imkanı olmayan kesmek için kendisini Zorlamasın çünkü kurban ibadeti zengin Müslümanlar üzerine vazife olan bir görevdir. yoksa her kişinin kurban kesmesi gerekmez"

(Haber-Ercan Demir)