Sevgili Okuyucular her parti kendi listelerini açıkladı, partililer ve vekil adayları heyecanı yaşadı. Sonuç olarak ülke genelinde sürprizler yaşandı; banko gözüyle bakılan adaylar listeye giremedi, kimi sırasını beğenmedi, sürpriz kişiler listeye girdi falan derken listeler YSK’ya teslim edildi. Velhasılıkelam listelere girme yarışı ve liste heyecanı sona erdi. Tüm ülkemize, siyasi partililere ve memleketimize hayırlı olsun.

Şimdi listelere girmek için birbiriyle neredeyse yarışa giren ( ülke geneli olarak konuşuyorum) vekil adayı olan aday adaylarının sahaları inip çalışmalar yapması ve bu çalışmalarını yarıştırması gerektiğini düşünmekteyim. Daha önceleri hangi partiden olursa olsun sadece seçimden önce gördüğümüz vekilleri / vekil adaylarını her zaman halkın içinde, onları dinlerken ve sorunlarına çözüm ararken ya da en azından çözüm üretmeye çalışırken görürüz. Yüzlerini tanıdığımız insanlar olurlar inşallah. Seçimden seçime görünce unutuluyor oluyorlar. Bazılarını mecliste pek aktif de görmüyoruz, Meclis Tv’de bazen yayın veriyor bazen vermiyor ya da biz yayınları kaçırıyoruz. Sonra unutuyoruz yüzlerini değil mi Sevgili Okuyucular?

Biraz da Zonguldak’ımızı konuşalım; herkes listelerde sürprizler olduğunu söylüyor, çoğu beklemediği adayların listelere girdiğini söylüyor. Bu konuda doğru yorum yapanlarda var tabii ki de. Zonguldak’ta çok değişik bir seçim bekliyorum ben; çünkü beklenen adaylar listelerde olmayarak daha listelerden başladı. Demek istediğim her seçim öncesi insanlar emin bir şekilde bazı yorumlar yapıyordular. Daha önceki genel seçimlerde kamuoyunda bunu gördük. Kimileri 3 + 2 diyordu kimileri ise 2 + 2 + 1 diyordu; 7 Haziran seçimleri ve 1 Kasım seçimlerinde tahminleri tuttu. Ama bence şu an öngörüde bulunmanın daha önceki seçimlerden daha zor olduğunu düşünüyorum şahsen; bana katılanlar da vardır herhalde. Gerçi ben Zonguldak / Kilimli çevresini biliyorum; diğer ilçelerde neler olup bittiğini oradaki havayı solumuyorum. Daha listelerde sürprizlerle karşılaşan ve öngörüleri tutmayan Zonguldak’ın seçim sonuçlarında da sürprizlerle karşılaşabileceğini düşünmekteyim. Umarım seçim sonuçlarından sonra seçilen vekiller Zonguldak’a hizmet etmek içinde birbiriyle yarışırlar gerekirse birlikte hareket ederek şehrimize sahip çıkıp hizmet ederler.

Türk siyasi tarihinde son zamanlarda görünmediği türde bir seçime gireceğimiz aşikâr; ittifaklar var, yıllarca birbirine muhalefetlik yapan iki partinin ortak cumhurbaşkanı adayı da var, milletimizin 100 bin imza atarak gösterdiği adaylar da var. Dediğim gibi değişik bir seçim olacak ve siyasi tarihimize girecek. Seçim döneminin en başından beri söylediğim şeyi tekrar edeceğim. Şiddetin uzak olduğu hoşgörünün hâkim olduğu adil bir seçim olur inşallah. Memleketimize faydası olması gerekiyor; ekonomimiz ciddi tehlikede, her geçen saniye döviz kuru yükselmekte; bizleri ekonomik olarak zor bir süreç beklediğinin hepimiz de farkındayız. Umarım seçimlerden hemen sonra hızlı bir şekilde bu ekonomik buhranlı dönemden kurtuluruz. 

Son olarak şunu demek istiyorum; inşallah 24 Haziran’dan sonra Zonguldak’ımız ve ülkemiz için hayırlısı olur. Umarım Rabbim zamanı gelince bana da o listelere girmeyi nasip eder; memleketimiz için elimizden geldiğince ettiğimiz mücadelenin daha da fazlasını yapma şansımız olur. Birlik, beraberlik ve bol hoş görülü adil bir seçim geçirmemiz dileğiyle…