Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 19. Olağan Genel Kurulu 21 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda yapıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Divan Başkan Yardımcılığını Feyyaz Ceşen, Yazman üyeliklerini Sevim Serbest ve Ufuk Tatar yaptı.

Ali Düşmez genel kurulda yaptığı açılış konuşmasında, Konfederasyonun 3 (üç) yıllık süre içinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konfederasyonun Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Bakanlık bünyesindeki spor federasyonları ve spor taban birlikleri ile ilişkileri konusunda bilgi veren Düşmez, yeni dönemde amatör sporlara yapacakları katkılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
19. Olağan Genel Kurul toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, Düzce Ticaret Odası Başkanı Erdoğan bıyık, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin şahin, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım katıldı. Tek liste ile gidilen ve 703 delegenin katılımı ile yapılan genel kurulda oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alan Ali Düşmez Başkanlığında yeni kurullar oluştu.
Zonguldak Futbol Temsilcisi Metin Malkoç yönetim kurulu yedek üyesi olarak listeye girdi.
 

Kaynak: Ercan Aygün