Ak Parti'de kongre süreci başladı…

Bu arada "istifa süreci" de başlamış oldu.

Ak Parti Genel Merkezi'nin isteği üzerine Alaplı İlçe Başkanı….. ile Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören istifalarını sundular.

Kozlu'da seçim kazanan Ahmet Gören'in "siyasi başarısızlık" nedeniyle değil, bir süredir devam eden "ekonomik sıkıntıları" nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığı biliniyor.

Aslında yerel seçimde "siyasi başarısızlıkta" tavan yapıp, Ak Parti'yi seçim yenilgisine uğratan ilçe başkanlarının "gitmesi" de an meselesi…

Mesela, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır…

Fatih Çakır, Ak Parti'yi Ereğli'de görülmemiş bir seçim yenilgisine uğrattı. Aslında Ak Parti Genel Merkezi'nin müdahalesi olmadan seçimden sonra hemen istifa etmesi gereken ilçe başkanlarından birisiydi.

Seçim sonuçlarının siyasi sorumluluğu il merkezlerinde il başkanları, ilçelerde ise ilçe başkanları olarak kabul edilir.

Fatih Çakır bunu anlamak istemiyor herhalde…

***

Ak Parti'nin siyaset kazanlarında pişirilmek istenen bir başka konu…

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'ın "gidici" olduğuna ilişkin spekülasyonlar üretiliyor.

" Çağlayan'a yol göründü" diyorlar.

Haydaaaaaaa !..

Mustafa Çağlayan neden istifa etsin veya neden "istifası" istensin ki !..

Zonguldak'ta 31 Mart yerel seçimlerinin "en başarılı" ilçe başkanı sıfatını yüzde yüz hak ederek kazanan Mustafa Çağlayan hakkında "istifa" söylentileri çıkarmak abesle iştigalden başka birşey değildir.

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Belediye Başkanlığı Adayı Dr. Selim Alan'ı bir an olsun yalnız bırakmayan, partisinin seçim kazanması adına gece gündüz çalışıp, CHP'li Zonguldak Belediyesi'nin Ak Parti'ye kazandırılmasında büyük emeği olan Mustafa Çağlayar "gidici", onun hakkında bu söylentileri çıkaranlar "kalıcı" öyle mi?..

Eğer öyle olursa, "siyasetin tabiatına" aykırı bir durum var demektir.

Mustafa Çağlayan'ın, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile "problemli" olduğu yönündeki söylentilere gelince…

Bu durum, hem Zeki Tosun, hem de Mustafa Çağlayan tarafından defaatle yalanlanmış bulunuyor.

Yerel seçimde yanyana, omuz omuza seçim mücadelesi verdiler, seçimden sonra da aynı birlik-beraberlik fotoğrafını devam ettirdiler.

Zeki Tosun ve Mustafa Çağlayan arasında "problem" yok.

O halde…

Öküz altında buzağı aramanın alemi de yok !..