28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Özkan Yağcı seçim çalışmaları sırasında memleketi Devrek'in Eğerci ve Özbağlar köylerine yaptığı ziyaretler sırasında, daha önce belediye iken köy statüsüne döndürülen iki yerleşim alanında bulunan kamu binalarının kaderine terk edildiğine dikkat çekerek, başta belediye binaları olmak üzere bu binaların mutlaka yeniden kamu hizmetine kazandırılması gerektiğine işaret etmişti.

Devletimizin büyük paralar harcayarak inşa ettiği bu binaların kendi haline bırakılması halinde kısa sürede harabeye dönmesi kaçınılmaz…

Böyle bir lüksümüz var mı?..

Devletin, yani milletin parasını çarçur etmek yerine, o paralarla inşa edilen binaları, tesisleri en iyi şekilde koruyup yaşatmak hepimizin görevi olmalı…

Özkan Yağcı özellikle, beldeden köy statüsüne döndürülen Eğerci ve Özbağlar'da boş bırakılan belediye binalarına dikkat çekmişti..

O binaların akibeti ne oldu bilmiyoruz…

Umarız, Özkan Yağcı'nın o sırada söylediklerin duyan kamu yöneticileri olmuştur.

Şimdi o binaları yapmak çok daha zorlaştı, inşaat maliyetleri çok arttı, aynı binayı o günkü rakamlara göre belki 10 kat fazlası ile yapabilmek mümkün oluyor.

Sözkonusu belediye binaları "köy konağı" veya " halk eğitim merkezi " veya köy yararına düzenlenecek bir projenin hizmet binası olarak kullanılabilir.

Bu fikirleri çoğaltmak mümkündür, çok daha faydalı olacak görüşler de ortaya çıkabilir.

Yeter ki, niyetimiz kamu mülkünü korumak olsun.

Gurbetten bir milletvekili adayı geldi, devletin ve milletin mülkünün değerini bilmemizi istedi.

Duyanlar ve bilenler olduysa ne ala !..

(Haber Merkezi)