Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin “medyatik” muhtarlarımızdan birisidir.

Zonguldak’ta “çatmadık” kurum bırakmadı, BEDAŞ, AKMERCAN, Belediye İtfaiyesi derken şimdi hedefte TTK var herhalde…

Elbette bir mahalle muhtarı mahallesinin ve mahalle sakinlerinin sorunlarını gündeme getirmek, yetkili makamlara iletmek, çözüm üretilmesi için adım atmak durumundadır.

Ancak işi “kişisel kavga” görüntüsüne getirmeden…

Şu sıralar yine gündemdeki yerini muhafaza etmeye çalışıyor…

Okan Muhtar’ın yeni gündem maddesi TOKİ Üzülmez Konutları…

TTK’ya veryansın ediyor…

Oysa, daha düne kadar TOKİ Üzülmez Konutları nedeniyle TTK’ya övgüler yağdıran, sık sık teşekkür eden, Üzülmez Konutları ile ilgili her sorunu TTK ile çözen, sırf bu nedenle TTK’yı su yoluna çeviren “medyatik” muhtarımız Okan Girgin’de başkası değildi…

Şimdi ne oldu da, böyle değişti anlayamadık !..

Belediye Başkanlığına aday mı olacak nedir!..

***

Konuyu özetleyelim…

Üzülmez’de TTK-TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilen ilimizin en büyük “kentsel dönüşüm” projesinde birinci etap tamamlandı.

Kuralar çekildi, hak sahipleri konutlarına kavuşmuş oldu.

Bu arada hatalı bir işlem sonucu ikinci etaptan kuraya katılması gerekenlerden de birinci etap kurasına dahil olanların bulunduğu tespit edildi.

TOKİ, “hatayı” kabul etti, kura için kısmı yenileme kararı alındı.

Bu arada Okan Girgin’e de gün doğdu anlaşılan…

Sen misin böyle bir hata yapan, sabah-akşam TTK’yı eleştirmeye, daha düne kadar teşekkür üstüne teşekkür ettiği TTK’yı “günah keçisi” ilan etmeye kalkıştı…

Bu durum, elbette Okan Girgin’in “haddini aşan” bir durum olsa da, kura çekilişi ile TTK’nın hiçbir ilgisi yoktu, kuralar tamamen TOKİ tarafından gerçekleştirilmişti.

Ancak, Okan Muhtar, büyük olasılıkla sehven ortaya çıkan bu durumu, şu anda kendisinin bildiği bir amaca yönelik olarak kullanmak istedi.

Bunun başka bir izahı yok çünkü…

***

Tekrar edelim…

TOKİ Üzülmez Konutları, ilimizin ilk ve en kapsamlı kentsel dönüşüm projesidir. Bu projenin gerçekleşmesinde TTK’nın çok önemli rolü ve etkisi olmuştur.

Bu alanda aynı zamanda “hak sahibi” olan TTK, projenin sağlam temellere oturtulması, hak sahiplerinin mağdur olmaması ve tüm engelleme çalışmalarına rağmen projenin gerçeğe dönüşmesi için büyük emek ve mesai harcamıştır.

Okan Girgin’e “Ankara yollarını” hatırlatmak istiyoruz.

Belki o zaman TTK’ya yönelik haksız eleştirileri nedeniyle vicdanına danışmak ihtiyacı duyacaktır.