2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul, ortaokul ve liselerde başlatılan 1 haftalık ara tatil uygulamasının kaldırılması gündeme geldi.
Bu uygulama, öğrencilerin ders baskısından uzaklaşarak sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmasını, öğretmenlerin ise mesleki gelişimlerine zaman ayırmasını amaçlıyordu. Ancak ara tatillerin öğrencilerin akademik başarılarına ve motivasyonlarına olumsuz etkisi olduğu yönünde eleştiriler de gündeme geldi. 
BAKANLIK ÇÖZÜM ARIYOR 
Bu eleştiriler üzerine Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili gelecek sene bir düzenleme yapabileceklerini söyledi. Bakan Tekin, “Ara tatillerin kaldırılması ya da kısaltılması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu konuda velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden geri bildirim alacağız. Ara tatillerin faydalı olup olmadığını değerlendireceğiz” dedi.
ÖĞRENCİLER MERAKLA BEKLİYOR
Karne ara tatilinin yanı sıra yaz tatili ile birlikte bir haftalık ara tatil ile nefes alan öğrenciler ara tatilin iptal edilme ihtimali karşısında üzüntü yaşadılar. Öğrenciler her iki yarıda verilen birer haftalık izinlerin kaldırılmasını istemiyor. Öğrenciler Bakanlığın vereceği kararı merakla bekliyor. 
 

Kaynak: Haber Merkezi