ÖZEL HABER

Zonguldak'ta Temmuz ayında meydana gelen büyük sel felaketinde çok büyük zarar gören Çayköy'de ahırda bulunan 12 büyükbaş hayvanı boğularak telef olan, yüzlerce yonca ve saman balyası telef olan Mehmet Topal'ın yardım talebi reddedildi, reddedilme gerekçesi açıklanmadı.

Alınan bilgiye göre, selden büyük zarar gören Çayköy'e gelen hasar tespit komisyonu ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri veteriner hekim ile birlikte incelemelerde bulundu, Mehmet Topal'a ait ahırda telef olan 12 büyükbaş hayvan veteriner tarafından kontrol edildi, herbiri küpeli olan hayvanların boğularak öldürleri tespit edilip tutanak düzenlendi.

Ayrıca selde zayi olan yüzler balya yonca ve saman da tutanak ile tespit edildikten sonra, Çayköy'de selden 1 milyon liranın üzerinde zarar gören Mehmet Topal'a 345 bin lira zarar tespiti yapıldığı ve zararın telefisi için başvuruda bulunması istendi.

Mehmet Topal'ın usülüne uygun olarak yaptığı başvuruya bir süre sonra "talebinin reddedildiği" şeklinde telefon mesajı ile yanıt verildi. Ancak hiçbir gerekçe açıklanmadı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Mehmet Topal, " Sel felaketinden sonra yetkililer Çayköy'e geldi, benim ahırımda hasar tespit çalışması yapıldı, veteriner telef olan hayvanları kontrol etti, hepsi küpeliydi ve boğulma sonucu telef oldukları belirlendi. Hatta, hasar tespit komisyonunda bulunan bayan müdür üzüntüsünden ağladı. Ancak daha sonra yardım konusunda yanına gittiğimde tavrını değişmiş gördüm, bir anlam veremedim. Bir süre sonra da telefonuma mesaj geldi, hiçbir gerekçe gösterilmeden talebimin reddedildiği bildirildi.

Çayköy'de en büyük zararı gören benim, evlerinde veya işyerlerinde birkaç parça eşyası zayi olanlara 40-50 bin lira yardım edildi, benim 1 milyon liranın üzerinde zararım var, talebim reddedildi, nedenini anlayamadım" şeklinde konuştu.

BİR DÖNÜMLÜK BAHÇESİNDE HASAR TESPİTİ YAPILMADI

Öte yandan Mehmet Topal'ın yine Çayköy'de bulunan hasad zamanı gelmiş çeşitli sebzelerin bulunduğu 1 dönümlük bahçesinde hasar tespiti yapılmadığı, bahçedeki bütün ürünlerin selden dolayı zayi olduğu öğrenildi.

Hasar Tespit Komisyonu'nun sözkonusu bahçede hasar tespiti yapmayışına da anlam veremediğini belirten Mehmet Topal, "Selden sonra köyümüze geçmiş olsun dileğıinde bulunmak ve zarar-ziyanı yerinde görmek üzere gelen Sayın Milletvekilimiz Muammer Avcı'ya benim uğradığım zarar-ziyan gösterilmedi, bilerek uzak tutuldu.

Ben bu konuda Sayın Muammer Avcı'dan da yardımcı olmasını bekliyorum" dedi.

Zonguldak Valiliği'nce konunun araştırılması ve sel felaketinden çok büyük zarar gören Mehmet Topal'ın yardım talebinin hangi gerekçe ile reddedildiğinin açıklanması isteniyor.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz