ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu 1 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan CHP İl Başkanlığı seçimleri öncesinde Yeni Adım'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Başkan Zaimoğlu, şu ana kadar yaklaşık 10 adayın isminin geçtiğini belirterek bu adayların arasında  her hangi bir ismin ön plana çıkmadığını açıkladı. 
Başkan Osman Zaimoğlu ayrıca Zonguldak Belediye Başkanlığı için ise "Biz zaten kazanacak çalışmayı yapacağız ve adayı üzerine koyarak tatlandıracağız" dedi. 
"10 ADAYIN İSMİ GEÇİYOR"
Başkan Osman Zaimoğlu İl Başkanlığı seçimleri ile ilgili şu görüşlere yer verdi;

 "1 Ekim'de partimizin İl Kongresi  Bahçelirvler Mahallesi Mahallesi'ndeki kapalı spor salonunda yapılacak. Kongremizde yaklaşık 10 tane arkadaşımızın ismi geçiyor. Bu arkadaşlar İlçe başkanlıklarına giderek ilçelerden destek arayışındalar. Geçen hafta Pazar günü ilçe başkanları toplantısı yaptık. Burada hiçbir isim konuşulmadan ilkeler ve olması gerekenler üzerine değerlendirme yaptık. İlçe başkanlarımız adayları da bu haftaki süreçte dinleyeceklerini ve delegelerle buluşturacaklarını ifade ettiler. Şu andaki süreç bu şekilde devam ediyor.  Şu ana kadar öne çıkan bir isim yok, isim konuşulmadı. Neden isim konuşulmadı, geçtiğimiz Pazar günü yapmış olduğumuz toplantı tarihine baktığımızda 17 Eylül'den sonra kim 1 Ekim'e kadar adaylar çıkabilir. Bu adayların önüne kesme şansımız yoktu" dedi. 
"NET BİR İSİM DESTEKLİYORUM DİYEMEM"
Başkan Osman Zaimoğlu İl Başkanlığı Kongresi öncesinde 'Net bir isim destekliyorum diyemem. Ben Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe başkanıyım' diyerek şunları söyledi:

"Beni destekleyenler Cumhuriyet Halk Partisi'nin delegeleri ve üyeleridir. Biz onların oylarıyla başkanlığa seçildik. Dolayısıyla ben delegelerime karşı sorumluyum. Ben şahsi olarak net bir aday destekliyorum diyemem. Burası Cumhuriyet Halk Partisi ve ben ilçe başkanıyım. Delegelerimle, kurumlarımla konuşurum. Bunlar çıkan adaylar içerisinde yaptıkları değerlendirmede kimi öne çıkartılarsa biz de delegenin kararına uyarak o adayın arkasında dururuz. Beni de kimse ilçe başkanı seçtirmedi. Beni başkan seçtiren Cumhuriyet Halk Parti'nin delegeleri ve üyeleridir" dedi.

Kaynak: Ender Yüksel