Zonguldak Belediye Meclis toplantısı sonrası Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu'na bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, 31 Mart'ta ki Zonguldak yerel seçimleri kazanacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

ZAİMOĞLU: 31 MART 2024'TE SEÇİMLERİNİ CHP KAZANACAK BUNUN MÜJDESİNİ ŞİMDİDEN VERİYORUM

"Cumhuriyet Halk Partisi kesinlikle ve kesinlikle Zonguldak belediye başkanlığını kazanacaktır. Bundan emin olun. Bu başarılarınıza da güvenerek söylüyorum bunu. 
Buradan ben müjde vereyim şimdi  rehavete kapılmayacağız tabii ki. Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart'ta belediye başkanlığını almıştık. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Şimdi bu akabinde yaptığınız çalışmalarda özellikle köprüsüyle alakalı bir mücadele verildi Fefkani Köprüsü'nün yıkılmaması gerektiğini, sonrasında köprünün en azından yıkılmaması gerektiğini, sonrasında da çıkan hurdaların kamu zararı oluşturmaması gerektiğini defalarca milletvekiliyiz Başkanımız, Merkez İlçe Başkanı olarak ben meclis üyelerimiz olarak, grup başkan vekilimiz başta Atınç Kayınova olmak üzere tamamımız dile getirdik. Ama söylediklerimiz akla ve mantığa ve kanunlara uygun olduğu halde maalesef dinlenmedi. Ben yaptım oldu Anlayışıyla beraber o gün de geldiğimiz noktada köprü sökülmektedir. Köprü çünkü seçim malzemesi yapılacaktır. Bundan eminiz. Bu noktada çok üzüntümüz var. Yani en azından köprü olarak kalsaydı şehre hizmet etseydi. Altına işte sinema salonları olur kent müzesi olur yöresel ürünler günlük satış noktaları olur. Emekliler için günlük sosyal tesis olup da yerler yapılır. Çok güzel bir kent kültürü oluşturabilirdi. Bu fırsat kaçırıldı maalesef. 

Başka bir nokta süratli bir şekilde Zonguldak Belediyesi gelir kaybına uğruyor. İşte köprü yıkımıyla beraber devam eden elmaspark örneğinde olduğu gibi. Elmas Park'taki belediye hissesi satıldı. Ve buradaki artık belediyeye gelir anlamında bir şey kalmadı. Süratli bir şekilde belediyenin öz kaynakları devlet imkanlarını kullanarak bu hizmetleri yapmaktır. Şimdi bunu değerlendirdiğim zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanlarının ne kadar başarılı olduğunu da görüyorum. Devlet yardımı olmadan yani demek ki bizim başkanlarımız mevcut belediye Beraber olağanüstü hizmetler yapmış. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bugün bunları da gördük. Yani hayretlik bir durum arkadaşlar yani bir tane hizmet yok. Ama geriye bakıyorsun. Hep bakanlık yardım, gizli ödenekten şundan yazdım, buradan yazdım. Belediye hizmeti yok. Maalesef sıkıntılı bir süreç. Bu borçlar tabii bizim başımıza kalacak. Kalsın. Biz bunları disipline ederiz. Cumhuriyet Halk Partisi zor günler için vardır. Zor zamanlar için vardır. Zor şartlarda mücadele vermiş bir partidir. Zonguldak için biz gene veririz. Şikayetçi olmayız. Ve siz değerli meclis üyelerimizin çok yoğun çabaları ve Zonguldak kamuoyunun da değerli desteğiyle Zonguldak Belediye Başkanı 31 Mart  2024 tarihinde alacağımızı kesinlikle ilan ediyorum. Adımı koyuyorum. O kadar inanarak söylüyorum. Biz 31 Mart 2024 seçimlerinde Zonguldak'ta ittifak yapsınlar, İster ayrı ayrı girsinler. Zonguldak Belediye Başkanlığını kazanacağız"

Kaynak: Ercan Demir