CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak’ta mitingte konuştu ve adaylarını tanıttı. Madenci anıtı karşısında bulunan meydanda düzenlenen mitinge katılım yoğun oldu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında, “Ememeğin,alın terinin başkenti,yerin metrelerce altına inip hayatı pahasına ailesinin rızkını arayanlar, Karaoğlan Bülent Ecevit'in, Gazi Mustafa Kemal'in memleketi Zonguldak hepiniz hoş geldiniz. Zonguldak'ta emekli sayısı çalışandan 26 bin fazla. Emekliyi yoksullaştırdılar. Bir buçuk asgari ücret olan emekli maaşı şuan asgari ücretin yüzde 60'ı kadar. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Tayyip Erdoğan ilk iktidara geldiğinde emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu bugün 2 buçuk çeyrek altın alıyor. Emekliye iki bayramda ikramiye veriliyor. 2015 yılında CHP emekliye birer maaş ikramiye diyince olmaz dediler. 7 Haziran'da seçimini kaybedince bizde vereceğiz dediler ardından kulaklarının üzerine yattılar seçim geldi bin lira verdiler biz itiraz ettik.O gün beğenmediğimiz bin lira ile 24 kilo dana kıyma alıyordu.Bu sene 5 bin yapacaklardı, 3 bin lira veriyorlar. 6 kilo dana kıyma alınmıyor.Zonguldak'ın kestane balı var.Geçen sene kestane balının kilosuyla en düşük emekli maaşıyla 6 kilo kestane balı alıyorsunuz.” Dedi.

"EMEKLİYE PARA YOK DİYOR AMA MÜTEAHHNİTLERE VERİYOR. MADEM ÖYLE PARA YOKSA OYDA YOK"

Tayyip beye diyorum ki emekliye sahip çıkalım. Emekli kart çıkartalım. 7 bin lira yatıralım ayrıca emeklilikte suda,doğalgazda yüzde 15 ile 40 arası indirim yapalım. Asla olmaz hazinede para yok diyorlar. Şimdi para yoksa bunun hesabını emekli mi verecek sen mi vereceksin.1.4 trilyon lira para lazım diyor.Biz hesapladık 69 milyar lira para emeklinin taleplerini karşılıyor.Emekliye diyince para yok, 5'li çeteye,yandaş müteahhitlere var.Emekli den Tayyip Erdoğan'a verecek oy yok."dedi

GENÇLERE ATATÜRK’ÜN PARTİSİNE GÜVENİN ÇAĞRISI

Zonguldaklı gençlere Atatürk'ün partisine güvenmesini isteyen CHP genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak'ın nüfusunun son 20 yılda yüzde 5 azaldığına dikkatleri çekti. Zonguldak'ta gençlerin kenti terk ettiğinin altını çizen Özel,"Zonguldak gençleri kendinde tutamıyor. Türkiye'de insanların yüzde 30'u yoksul.Zonguldak'ta yüzde 46.Neredeyse iki gençten biri yoksul.En büyük beka sorunu gençlerimizin başka ülkelerde hayal kurmasıdır.Enseyi karartmayın umutsuzluğa kapılmayın.Demokrasi ve sandıktan ümidi kesmeyin.Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti."dedi:

"5 YIL NCE KAZAYLA SEÇİMİ KAYBETTİK AMA BU SEFER KAZANACAĞIZ"

Zonguldak örgütlerinin güçlü olduğunu ve Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem'e sahip çıkılmasını isteyen Genel Başkan Özgür Özel,5 yıl önce seçimin kaybedilmesinin kaza olduğunu ve kendi memleketini kaybetmiş gibi üzüldüğünü söyledi.Özel,"Zonguldak'a bakınca deniz,eylem,devrim sizde ne güzel bir ekip değil mi.Kazanmaya odaklanmış bir ekip var.5 yıl önce kaza oldu.Zonguldak'ı kaybettik kendi memleketimi kaybetmiş gibi üzüldüm.Bunu telafi etmemiz lazım.Zonguldak'ı yeniden CHP'ye kazandırmalıyız.  

"TRABZON'UN CHP'LİSİ ÇOK MAKBUL"

Deniz Yavuzyılmaz'ın da katıldığı MYK'da en çok Zonguldak'ın üzerine titizleneceğiz.Anketler yaptık.Adaylar arasından yakınlık gördük ve sandığı kuralım üyelerimize soralım kırgınlık olmasın istedik.Tahsin Erdem birinci çıkarak adayımız oldu.Tahsin başkan mali müşavir hesabı,kitabı kuvvetli.Belediyeciliği,örgütçülüğü biliyor. 1 Nisan'dan itibaren bu şehrin yüzünü güldürmeye geliyor.Zonguldak ve örgütümüz ona güveniyor.Tahsin başkana baktım kuzey'in evladı.Trabzonlu bir kardeşimiz.Trabzon'un CHP'lisi çok makbul.Mansur başkana Zonguldak'a gidiyorum dedim.Eğer Zonguldak Tahsin başkanı seçerse Mansur Yavaş'ın bir eli Tahsin Erdem'in omzunda olacak.Buradan İstanbul'a gidiyorum İmamoğlu başkanımızın da bir eli Tahsin başkanımızın diğer omzunda olacak.31 Mart akşamı bir gözüm emeğin başkenti Zonguldak'ta olacak."dedi:

HAKAN YEŞİL’E PLAKET

Gene Başkan Özel, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında üstün başarı gösteren madencilere ve GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'e plaket takdim etti:

Belediye Başkan adayları kamuoyuna bir kez daha tanıtıldı.

Kaynak: Haber Merkezi