Öncelikli olarak sizlere pilatesin sağlık yönünden bahsetmek istiyorum. Pilatesin yaratıcısı Joseph Pilates “spor yapmak mutluluğun nedenlerinden biridir.” diyor gerçekten de öyle. Spor ya da egzersiz yaparken vücudumuz endorfin denilen mutluluk hormonu salgılar. Bu hormon deliksiz uyuduğumuzda salgıladığımız hormonun aynısıdır. Pilates yaparken de yaptıktan sonra da kendinizi mutlu, dinçve enerjik hissedersiniz. Pilates hareketsizlikten, rutin hayattan dolayı kullanmayı bıraktığımız ve bundan dolayı pasifleşmiş olan kaslarımızı tekrar çalıştırır ve omurgamızın doğru duruşa kavuşmasını sağlar. Pilates uzun zamandır bilinen ve uygulanan spor dallarının birleşimi olan bir egzersiz metodudur. Aynı zamanda pilates fizyoterapistlerin de çok sık kullandığı, doktorlarında hastalarına tavsiye ettiği bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Modern hayat ile maalesef daha az hareket eden bir toplum olmaya başladık. Doğada şöyle bir kanun var: “USE IT OR LOSE IT.” Yani diyor ki “kullanmazsan kaybedersin” Pilatesin sağlık yönünden yararı pasifleşmiş kasları uyandırıp çalıştırmaya başlayarak, yanlış görevleri üstlenmiş kasları esas görevlerine döndürmesi vücutta oluşmuş veya oluşmaya başlamış bel, sırt ağrılarını azaltıp yok etmesi, duruş bozukluklarını düzeltmesidir.
Pilatesle ilgili en çok aldığım sorulardan birkaçını cevaplayarak netliğe kavuşmak isterim:
PİLATES ZAYIFLATIR MI? Eğer tartının üzerine çıktığınızda sayı olarak kilonuzda azalma istiyorsanız bunu pilatesin yanında diyet programı ve kardiyo egzersizleriyle gerçekleştirebilirsiniz. Daha sıkı, daha ince, daha daralmış bir vücut için ise doğru adres pilatestir.
PİLATES BOY UZATIR MI?

Hayır, Pilates boy uzatmaz. 
Pilates, genetik mirasınız veya kemiklerin uzunluğunu değiştiremeyeceği için boyunuzu uzatmaz. Buna rağmen bir kesim bunun aksi olarak pilatesin boy uzatacağını düşünmektedir. Aslında durum şu şekildedir; günlük hayattaki yanlış postür kullanımından dolayı omurlarımız arasındaki omurları koruyan sıvı azalır ve omurlar birbiri arasındaki baskı artar. Mesela sabah saatlerinde boyunuzu ölçerseniz 1-2 cm daha uzun çıkarsınız. Bunun nedeni uzanırken, yatarkenvücudun üzerindeki baskı azaldığında disklerin içindeki sıvı miktarının artmış olmasıdır.Bu şekildePilates yaparak, duruş bozukluklarınızdan kurtulabilir ve genetik olarak sahip olduğunuz maksimum uzunluğa ulaşabilirsiniz.
PİLATESLE SELÜLİTLERDEN KURTULUNUR MU?

Selülitin sebebi vücudumuzdaki yağ hücrelerimizin fazla olan yağı depolaması ve bunu vücuttan atamamasıdır.Düzenli pilates ile selülit görüntüsünde ortaya çıkan pürüzleri, çıkıntıları yok etmeye, küçültmeye başlarsınız. Bunun yanında en çok bacak bölgesinde görülen selülitler için kalça-bacak egzersizleri yapabilirsiniz. Ne kadar çok derinlerde kalmış bacak kasları çalıştırılırsa selülit o kadar görünmez olur. Ben bunun için pilates ve kardiyo yapmanızı öneriyorum.
Siz siz olun sağlıklı bir omurga ve sağlıklı yaş almak için hareket etmeyi hayatınızdan çıkarmayın. Sağlıklı bir postür ve omurga için harika egzersiz metodu olan pilatesi mutlaka deneyin.