Zonguldaklı gazetecilere açıklama yapan Bartın belediye başkanı Rıza Yalçınkaya’ “Kadir şinas Bartın halkına daha benim çok yapabilecek hizmetlerim var. Bir vefa borcum var.” Dedi.

Zonguldak halkına selam ve saygılarını gönderen Bartın belediye başkanı rıza Yalçınkaya ayrıca Tahsin Erdem’e  her konuda yardımcı olma sözü verdi.

Zonguldak. Aşımına konuşan Bartın belediye başkanı Rıza Yalçınkaya şunları söyledi:

“2011’den 2008’e kadar devam eden bu süreç milletvekili süreci sonucunda 2018’den sonra siyasete bir 5 yıl ara verdik. Bir 5 yıl dinlendik. Güç topladık, enerji topladık. Ve Bartın'da da bir 15 yıllık yerel yönetimin yapamadıkları hizmetleri görünce ben bunları yapabilirim. Bilgimle, birikimle, tecrübemle, Kadir şinas Bartın halkına daha beni çok yapabilecek hizmetlerim var. Bir vefa borcum var. O nedenle ben tekrar bir siyasete döneyim dedim. Öyle bir karar aldım. Ve Bartın'a hizmet yolunda da bu seçimlerde 31 Mart 2024’de  yapılan seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bartın Belediye Başkan adayı olarak Bartın halkının karşısına çıktım. Sağ olsunlar Bartın halkı da bize inandı, güvendi. ve 31 Mart'ta yapılan seçimlerde sandıkta bize sahip çıktı” dedi.

"VE BARTIN RIZASINA SAHİP ÇIKTI"

Bugün Bartın'da sizlerle birlikte olmaktan da büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Zonguldak basınıyla bir araya gelmek bana gerçekten verdi. O nedenle hepinize teşekkür ediyorum. Bartın'a yaptığınız ziyarette beni de unutmayarak yanıma gelip böyle birlikte olmak çok büyük bir güzellik. bu vesileyle tabii sizlerin nezdinde de Tüm Zonguldaklı hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biz biliyorsunuz büyük Zonguldak'tayız. Büyük Zonguldak'ın ilçesi olan Bartın 1991 yılında il oldu. Dolayısıyla il olduktan sonra da 
 belki ayrıldı ama sonucunda birlikteliğimiz, gönül bağımız hep devam etti. Zonguldaklı olmanın mutluluğunu yaşadık. 1991’den beri de Bartınlı ayrı bir il olmasına rağmen Zonguldak'ı Unutmadık tabii. Zonguldak'a hem unutmamamızın sebeplerinden bir tanesi de Türkiye Taşköprü kurumu. Çünkü ben Türkiye Taş Kömürü'nün kurumuna TTK'ya 1986 yılında girdim. Ve Amasra'da makine mühendisi olarak vardiya mühendisi olarak görev Yapmaya başladım. Tarihten itibaren hep Zonguldak'la bağımız oldu. TTK genel müdürlüğüne gidip geldik.genel müdürlüğe bağlı birimlerimize gidip geldik ve dolayısıyla yani Zonguldak'ta bizim gönül bağımız hiçbir zaman kopmadı. Çalışma hayatımızda da sonucunda tabii TTK'da başladım.  bir hayat mücadelesinde, bir çalışma hayatının sonunda yaklaşık on dört yıl Amasra'da Tasköprü İşletmesinde makine mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 1999 yılında görevimden istifa ederek sizlerin de bildiği gibi Bartın Belediye Başkanlığına Demokratik Sol Parti'den aday oldum. Sağ olsun Bartın halkına bizlere inandı, güvendi, destek verdi ve sonucunda da sandıktan çıkan belediye başkanı olarak doksan dokuzda, 18 Nisan 1999’da Bartın'a hizmet yolunda çalışmaya Başladık. Bir 5 yıl görevimizi layıkıyla tamamladık. 2004 yılında gene DSP'den aday oldum. Ve Türkiye'de bence hatırı sayılır bir rekoruyla seçildik. Yüzde 61’e yakın bir oy oranıyla Türkiye üçüncüsü olmuştum.  dolayısıyla 2094’den 2007’e kadar da gene ikinci dönem belediye başkanlığı görevini yürüttüm. 2007’de 24 saat içerisinde rahmetli Genel Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Deniz Bey ve Genel Sekreterimiz Önder Sav Bey'in ricaları doğrultusunda istifa ettim.  24 saat içerisinde bir karar vererek milletvekili adayı olarak Bartın halkının karşısına Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili olarak aday olarak çıktım. Sağ olsunlar gene Bartın halkımızı yalnız bırakmadı. Bize inandı, güvendi. Ve 
 ilk defa Bartınlı Cumhuriyet Halk Partisi'ne milletvekili kazandıran kişi oldu. 1991’ de il olduyduk. 1991’den 2007’e kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bartın Milletvekili olmamıştı. O anlamda da Bartın'a bir bize Bartın halkı bir görev verdi gene. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bartın'ın sesi olmaya gayret ettim. Özellikle TTK'nın sesi olmaya çok mücadele ettim. çünkü ekmek yediğim yer olan bugünlere gelmeme bana çok büyük desteği, katkısı ve faydası olan madenci kardeşlerimin çalışırken karşılaştığı sorunlarla ilgili mecliste onların sesi olmaya çok gayret gösterdim. O TTK'daki üretim içisi eksikliğini, TTK'daki iş kazalarıyla ilgili olan olumsuzlukları hep dile getirdim. Özellikle tabii beş müesseseden biri olan Amasra'da da bazı sıkıntılar Yaşanıyordu Amasya Müessese Müdürlüğü'nde. Orası da bir anlamında bir işletme düşüncesiyle bir B sahası olarak bir başka firmaya verilmişti. A sahasını devlet işletiyordu ve esasında bir şirkete verilmişti. Dolayısıyla orada da sıkıntılar var 
Velhasıl TTK'nın sözcüsü olduk. TTK'yı korumaya çalıştık. Madenciyi korumaya çalıştık. Bir 11 yılda böyle geçti. 11 yıl geçti ve hesabı Amasra'ya bir termik santral yapılması kararı alınmıştı. O termik santralin yapılmaması konusunda da 11  yıl çok mücadele ettik. Bartın'daki Hemşehrilerimle birlikte Bartın Platformu'yla birlikte termik santrali istemiyoruz diye çok büyük mitinglerimiz ve çok büyük kampanyalarımız oldu. Orada da öncülük yaptık. 

"HALKIM BANA SAHİP ÇIKTI"

Ve sonucunda 2011’den 2008’e kadar devam eden bu süreç milletvekili süreci sonucunda 2018’den sonra siyasete bir 5 yıl ara verdik. Bir 5 yıl dinlendik. Güç topladık, enerji topladık. Ve Bartın'da da bir 15 yıllık yerel yönetimin yapamadıkları hizmetleri görünce ben bunları yapabilirim. Bilgimle, birikimle, tecrübemle, Kadir şinas Bartın halkına daha beni çok yapabilecek hizmetlerim var. Bir vefa borcum var. O nedenle ben tekrar bir siyasete döneyim dedim. Öyle bir karar aldım. Ve Bartın'a hizmet yolunda da bu seçimlerde 31 Mart 2024’de  yapılan seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bartın Belediye Başkan adayı olarak Bartın halkının karşısına çıktım. Sağ olsunlar Bartın halkı da bize inandı, güvendi. ve 31 Mart'ta yapılan seçimlerde sandıkta bize sahip çıktı. Ve büyük bir oy farkı bize tekrar 1999’da başladığım o belediye başkanlığının görevini tekrar bize  verdiler. O yetkiyi bize verdiler. Tabii önce Allah'ımızın izni, sonra da Bartın halkının desteği ve katkısıyla bu Bartın'a belediye başkanı olarak Yapma bize nasip oldu. İnşallah işte bugünden sonra da Bartın için hakettiği hizmetleri yerine getirmek için o vizyon projeleri bir an önce hayata geçirerek Bartın'da kamu ve halk yararına çalışan bir belediyecilik anlayış vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. 

"NEREDE KALMIŞTIK!"

Aynı şekilde de hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak Bartın Belediyesi'nin hizmetlerinden herkesin eşit ve adil bir biçimde faydalanması konusunda elimizden gelen gayreti Çünkü sosyal belediyecilik anlamında, sosyal demokrat belediyecilik anlamında Bartın'da yapılacak çok şey var. İstanbul Belediyesi yapıyor bunu Ankara Belediyesi yapıyor, bunu İstanbul, İzmir Belediyesi yapıyor. biz Bartın Belediyesi olarak da işte Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin Bence Türkiye'ye örnek olarak yaptıkları bu sosyal belediyeciliğin biz de onlar kadar olamasak bile Bartın halkına karşı yapma zorunluluğumuz olduğunu hissederek bu anlamda da önemli çalışmaları yapacağımızı düşünüyorum. Velhasıl velhasıl sonunda Noktada 25 sene sonra siyasete başladığım belediye başkanı olarak başladığım günden bugüne kadar geçen süre 25 yıl geçti. 25 yıl sonra tekrar halkıma belediye başkanı olarak hizmet yapma şansını yakaladık. Allah bize nasip etti şimdi de bu 25 yıl sonra nerede kalmıştık diyerek bıraktığımız yerden tekrar Bartın'a hizmet etmeye devam edeceğiz. 

"KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN AYRIM YAPMADAN HİZMET EDECEĞİM"

Ben yani ne kadar teşekkür etsem azdır. Bartın'da yaşayan herkes yaşanabilir bir kent arzusunda ve dolayısıyla bu kentte yaşamaktan mutluluk duymak istiyorlar. Biz de inşallah yapacağımız hizmetlerle o yaşanabilir bir kenti tekrar yaratmak eee sevdası içerisinde olacağız veya bu kentte yaşayan insanların da mutlu bir yaşamalarının önünü açacağız. Bu nedenle bize inanan, güvenen ve bize doğruluğumuza, dürüstlüğümüze, çalışkanlığımıza inanan sandığa gidip oy veren tüm Bartınlı hemşehrilerime yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Ama dediğim gibi verdiler, vermediler ayrımı da yapmayacağım. Herkesi kucaklayacağım. Kimseyi ötekileştirmeden ayrıştırmadan Bartın'ı hak ettiği yere getirmek gayreti içerisinde olacağım. Zaten Bartın'ın mevcut bir potansiyeli var. Bu mevcut potansiyeli daha iyi kullanabilirsek Bartın'ı daha güçlü hale getirebiliriz diye düşünüyorum. Ben bu vesileyle beni burada ziyarete geldiğiniz için Zonguldak camiasının değerli basın mensupları olarak bizlere böyle bir söyleşiye fırsat verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür Sağ olun, var olun. 

ZONGULDAKLI HEMŞEHRİLERİME SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM. TAHSİN ERDEM’E YARDIMCI OLMAKTAN ONUR DUYARIM

Sizlerin vasıtasıyla da tüm Zonguldaklı hemşehrilerime, hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Aynı zamanda yeni seçilen Zonguldak Belediye Başkanımız Tahsin Erdem'e de başarılar diliyorum. Onun da güzel yürekler yapacağına yürekten inanıyorum. Ve o anlamda da benim üzerime düşen bir görev olursa Tahsin Bey'e de belediyecilik konusunda gerekli lüzum hissettiği her konuda yardımcı olmaktan da mutluluk duyacağımı sizler aracılığıyla bir kez daha belirtmek istiyorum Herkese gönül dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

"YENİ BELEDİYE BİNASINDA ÇALIŞMALARA DEVAM EZECEĞİM"

Ben ilk Belediye Belediye başkanı seçildiğimde şimdi kent müzesi olan eski belediye binasında tam 8,5 yıl görev yapmıştım. O görev yaparken de yeni belediye binasının inşaatına başlamıştım. Yeni belediye binası inşaatı bitti ama bana oturmak nasip olmamıştı. Işte bu inşallah nasip oldu. Bugün ilk defa belediyeye gittim. Makamıma oturdum. Tabii bu da ayrı bir mutluluk verdi. Benim  hizmet süremeyip eski belediye binasında geçmişti. O nedenle ben de bıraktığım yerden tekrar görevi devir aldığım o eski bina göreve orada başlayayım diyerek Bartınlı hemşehrilerimle bir araya gelerek tebrikleri orada kabul ettim. Tebrikler bittikten sonra da yeni belediye binasına geçerek orada çalışmalarımıza devam ettik. Güzel bir duygu Güzel bir duygu. 

"BARTIN RIZASINA SAHİP ÇIKTI"

Şimdi şöyle tabii Bartın'ın rızası var sloganıyla çıktım Rızasına Bartın halkının sahip çıkacağına inanarak yola çıktım. Dolayısıyla sloganım çok iyi tuttu. Yani herkes gerçekten bize var gücüyle sarıldı. Var gücüyle Bartın'ın rızasına sahip çıkma arzusu içerisinde Ne oldu? 31 Mart'ta yapılan seçimlerde de sandıktan çıkan oylar yüzde 51,5 bir oy oranıyla bize de Bartın halkının rızasına nasıl sahip çıktığını gösterdi.

"CAM DUVAR SELE KARŞI ÖNLEM OLAMAZ"

Şimdi tabii Bartın yani  bir büyük bir sel felaket Yaşadığı onun peşinden işte iki sene önce büyük bir sel felaketi daha yaşadı. Geçen sene küçük çapta yaşadı. Bartın maalesef şel konusunda bu afete karşı her zaman yakalanma riski olan bir şehir. Dolayısıyla eğer kuvvetli bir yağmur olduğunda ve sürekli bir yağışla karşılaştığımızda maalesef Bartın Irmağı'nın su seviyesi yükseliyor. Ve bu su seviyesi özellikle denizde de karayel olursa bizim Bartın Irmağı da denizin üzerine dökül maalesef denizin içine dökülüyor. Dolayısıyla kariyer olduğu vakitte geri tepiyor ve o su boşalamadığı için de şehir merkezimize devamlı olarak yükselme durumu olduğu için maalesef şehrin içerisine yayılıyor ve bu sel felaketiyle karşı karşıya kalıyoruz Bununla ilgili dediğim gibi 198’de yaşanan büyük sel felaketinden sonra Devlet Su İşleri ve Dünya Bankası yetkilileriyle bir daha Bartın'da sel felaketi yaşanmaması için alınması gereken tedbirler kapsamında Teper projesiydi bu. Bu projede bazı şeyler yapıldı Ama gene de yeterli olmadı. Çünkü 2 sene önce de gene çok büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. tabii seli önleme devletin işi. Yani Bartın Belediyesi'nin seli önleme gibi bir konuda büyük yatırımlar yapma imkanı yok. Devlet projesi devlet su işlerinin projesi Bugün bir proje var. Bu projede Bartın Irmağı'nın işte yaklaşık bir kilometrelik şehre bakan tarafına 50 santim bazı yerlerde 1 metre, bazı yerlerde 2 metre bir duvarın üzerine cam duvar yapıyorlar. Paravan koruyucu yapıyor ve dolayısıyla böyle seni önleyebileceklerini düşünülen bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Ama ben bu projenin Bartın'a seni önleme konusunda fayda getireceğine inanmıyorum.  Neden inanmıyorum? 1998”i senenin gerçekten gören bir Olarak deniz seviyesinden 12 metreye yükselen suyun Bartın'ın yüzde 80’ninin sular altında kaldığını gören bir insan olarak öne 2 metrelik veya 3 metrelik bir sel koruyucusunun Bartın'daki seni önleme konusunda faydalı olacağına inanmıyorum. Bu konuyu İlgili olarak göreve başlar başlamaz. DSİ İl Müdürlüğüne bir yazı yazdım. Proje hakkında Bartın Belediyesi'nde yeni bir yönetim değişikliği olmuştur. Dolayısıyla bu yeni yönetim değişikliğiyle ilgili olarak yeni seçilen belediye başkanına bu yapılan projeyle brifing verilmesi konusunda bir talebim oldu. Ve bu taleple ilgili de DSİ İl Müdürlüğü bugün yazımızı gönderdik. Herhalde önümüzdeki hafta veya bir hafta on gün içerisinde yeni seçilen bir belediye başkanı olarak bizi bilgilendirecekler. Bartın'la. Ne yapmak istediklerinin projenin artısını, eksisini bize anlatacaklar. Biz de ona göre, ona göre proje hakkında bilgi sahibi olmuş olacağız. Ve bilgi sahibi olduktan sonra da eksikleri konusunda, yanlışları konusunda herhalde ilgililerle oturup konuşacağız. Bazı şeylerin düzelmesini isteyeceğiz, 

Muhabir: Ercan Demir