2022 2023 eğitim öğretim sezonunun sona ermesi sebebiyle Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi'nde karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Törene; Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Milletvekilleri Eylem Ertuğrul ve Saffet Bozkurt'un eşleri ile davetliler katıldı. Vali Mustafa Tutulmaz ve konuklar ilk olarak resim sergisini ziyaret ettiler. Okulun konferans salonunda düzenlenen tören video gösterimi ile başladı. Günün anlam önemine dair Okul Müdürü Ömer Yılmaz'ın ardından ,veliler ve öğrenciler adına konuşma yapıldı. Öğrenciler müzik gösterisi sundular.
2022-2023 Okul Birincisi: Ayşe Şu Alican,Okul ikincisi: Rümeysa Ustaoğlu,Okul üçüncüsü: Merve Begüm Göktaş'a karne ve sertifika takdimi gerçekleştirildi. Tören Saime Toptan'ın konuşması ile son buldu.Saime Toptan törende yaptığı konuşmada;
"Bu sene eğitim ve öğretim yılına başlayan çocuklarımız toplantının başında da izlediğimiz gibi dolu dolu bir dönem geçirdiler, yaşadılar ve bize de yaşattılar. Bütün öğrencilerimize de onların yetiştiren Öğretmenlerine ve de onları yetiştiren ailelerine hepiniz adına teşekkür ediyorum. Müdürümüzün söylediği gibi çocuklarınızın her biri bizim için ayrı ayrı değerlidir. Ama bir sıralama her zaman olur. Ve o sıralama için öğrenciler daima bir yarış içine girerler. Bu da faydalı bir şeydir.  Kendilerini geliştirmeleri açısından bu yarış, bir yeni bir şeyler, güzel bir şeyler görebilme açısından çok çok değerlidir. Ben bu okulun bütün aktivitelerine katıldım. Onlar çok yetenekli ve çok başarılı. Sergiyi gördük, resimler çok güzel, müziği dinledik" dedi.

(Haber-Ercan Demir)