Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, işçi bağ-kur emeklisinin hor görüldüğünü ve seçimde kırmızı kartlarının hazır olduğunu söyledi.

Ne yazık ki ülkemizde emeklilerimize biçilen değer bu olmaması gerektiğini belirten Çalışkan, "Emekliler çantada keklik değildir" diyerek şöyle konuştu;

Emeklilerin Feryadı

Yeter bu ayrımcılık!. Yeter artık her dönem tüm kesimlerin artışı yapılır. İşçi ve Bağ- Kura gelince, artış verilmemesi tartışılır. Biz bu memleketin muhacıiri değil, sahibiyiz. Askerlikte, vergide, üretimde, tarımda, sanayide hep biz vardık. Biz iş hayatına katıldığımız da tarımda kara sabahı aldık. Traktör, biçer yaptık. 2103424807 tahsisli emeklimizi Cumhurbaskanı yaptık ve yasalar gereği emekli sandığına devrettik. Şimdi toplumun en hor görülen kesimi, işçi ve Bağ-Kur emeklisi olduk. 3-5 yerden maaş alanların her maaş artışı %50 olarak verilirken, biz işçi, Bağ-Kur, Dul ve Yetim ayrıldı. Memur emeklisine ise kendilerini kamuflaj etmek için verdiler. İşçi, Bağ-Kur, Emekli, Dul ve Yetimler olarak kırmızı kartı hazırladık. Temmuz dönemi gösteriliyor, kim öle kim kala- Hoca fıkrasına kaldık. Ne yazık ki ülkemizde emeklilerimize biçilen değer bu olmamalı. Emekliler çantada keklik değiller. İlgi ve yetkililere duyurulur"

Kaynak: Ercan Demir