Bir süredir kamuoyunu meşgul eden "yatırımcı engelleniyor" tartışması kabak tadı veren bir duruma dönüştü.

Öncelikle şunu belirtelim…

Bu tartışmanın içine çekilmek istendiği belli oluyor ama, Sayın Valimizin iki tarafın "çıkar çatışması" arasında durduğu yer bellidir.

O yer, Nejdet Tıskaoğlu'nun, ya da Galip Güpgüpoğlu'nun bulunduğu yer değil, " Zonguldak'ın çıkarlarının" bulunduğu noktadır.

Elbette, Vali Tutulmaz, ilimize yatırım gelmesini herkesten çok istiyor, bunun için yasal çerçevede her türlü kolaylığı sağlamak niyetinde olduğunu da tahmin etmek zor değil…

Ancak, eğer Zonguldak'a özel sektör eliyle bir yatırım yapılacaksa, bunu karşılıklı atraksiyonlarla şova dönüştürmeden, ticari çıkar kavgalarına Zonguldak adını alet etmeden, işi medya üzerinden sulandırmadan, ciddiyetle ve basiretle hareket edilmesi gerekiyor.

---

Güpgüpoğlu "diyet" öne sürüyor...

Hayır-hasenat işlerinden tutun da, Çaycuma'ya "neler verdiğini" söylüyor.

Ancak, Çaycuma'dan "neler aldığını" söylemiyor.

Mesela…

Çaycuma ilçesi sınırları içinde bulunan bir beldemizde "imar rantı" sağladı mı, sağlamadı mı?..

Mesela, Çaycuma OSB içinde, yani "konut alanı olmayan" bir yerde " havuzlu-hamamlı villa" yaptırdı mı, yaptırmadı mı?..

Çaycuma OSB yönetiminin buna nasıl izin verdiği de ayrı bir tartışma konusu…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  iş insanlarına defaatle döviz kuru üzerinden ticari anlaşma yapılmaması konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunduğu halde, Güpgüpoğlu bu uyarı ve tavsiyelere uydu mu, uymadı mı?..

***

ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu'na gelince…

Medya üzerinden yönetim kademeleri ve kamuoyu nezdinde algı oluşturmak çabası yerine, ne yapmak istediğini, net ve açık bir şekilde ortaya koyması çok daha iyi olurdu.

Eğer, maksat, Zonguldak'a yatırım yapmak ise her iki taraf için "üçe-beşe" bakmadan "Zonguldak adına" mutabakat sağlanması gerekmiyor mu?..

Nejdet Tıskaoğlu'nun bu işi algı oluşturmak çabası üzerinden sürdürmesi, " Kendisi için özel ayrıcalık istiyor, yatırımı bedavaya getirmeye çalışıyor" gibi ters bir algıya da neden oluyor.

Ayrıca, Nejdet Tıskaoğlu'nun söz ettiği yatırımı (kablo fabrikası) iki yıl sonraya ötelemesi de yeni bir soru işareti oluşturuyor.

****

İşin özeti şudur…

Karşılıklı salvolarla devam eden "yatırımın engellendiği" tartışması artık iyice çığırından çıkmış ve işin ciddiyeti kaybolmuş durumdadır.

Tarafların Sayın Valimiz başta olmak üzere resmi makamları bu tartışmanın içine çekmek çabasından vazgeçmesi gerekiyor.

Kimse boşuna heveslenmesin…

Sayın Valimiz, nerede duracağını çok iyi bilir.

Ne Tıskaoğlu, ne Güpgüpoğlu…

Onun duracağı yer, "Zonguldak'ın çıkarlarının" olduğu yerdir.