Sosyal medya günümüzün gerçeği…
7'den 70'e, sade vatandaşlardan devlet başkanlarına kadar herkesin kullandığı iletişim kanalı…
Doğru kullanıldığında, haberleşme, aydınlatma, bilgilendirme adına önemli ve ciddi bir etkileşim sağlıyor.
Amenna !..
Sosyal medyada zaman zaman ilginç yazışmalar, atışmalar, çekişmeler, bazen sorumluluk, bazen de sorumsuzluk örneği oluşturacak açıklamalar ve yayınlar da yapılıyor.
Hakaret, haksızlık, karalama, iftira içermedikçe sosyal medya üzerinde tartışmalar yapılması, ya da tartışma platformları oluşmasının zararı yoktur, faydası vardır.

*

Sertan Kuzu, Ereğli Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi…
MHP kökenli bir siyasetçi olduğu, daha sonra CHP'ye geçtiği biliniyor.
Geçenlerde sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu…
Ereğli'deki ziyaretleri sırasında, Ereğli Belediyesi tarafından emekliler ve dar gelirli vatandaşlarımızın için düzenlenip hizmete açılan Çilek Kafe'de çay içip, bu hizmeti "sosyal belediyecilik örneği" olarak tanımlayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bu paylaşıma yorum ekleyerek, kinayeli ifadeler kullandı.
Bu arada Sertan Kuzu ve Ünal Demirtaş arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
Sertan Kuzu yaptığı paylaşımda, " İhaleye girer alırsınız. Sosyal demokrat bir milletvekili olarak vatandaşlarımıza uygun hizmet vermeye devam edersiniz hem de Ereğli'de bir dikili taşınız olur Hayırlı günler vekilim. Bu arada askıda fatura devam ediyor."
Ünal Demirtaş'ın bu yoruma yanıtı ise aynen şu şekide :
"Hayırdır Sertancım. İhaleye çıkacak da, Belediye Meclis Üyesi olarak sen mi alacaksın?
Sertancım, CHP'li Belediyesi üyesi olarak, Ereğli Belediyemizin bu güzel sosyal demokrat, halkçı belediyecilik hizmetini övmemizden rahatsız mı oldun?"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile Ereğli Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Sertan Kuzu arasında, CHP'li Ereğli Belediyesi'nin bir hizmetine ilişkin böyle bir diyalog yaşanıyor.
Özetle, CHP'li Belediye Meclis Üyesi, CHP Milletvekililinin, CHP'li belediyenin hizmetini övmesinden rahatsızlık duyuyor.
Sertan Kuzu diyor ki, " İhaleye girer alırsınız, sosyal demokrat bir milletvekili olarak vatandaşlarımıza uygun hizmet vermeye devam edersiniz…….."
Haydaaaaaaaa !..
Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı !..
Bizim bildiğimiz kadarı ile Ünal Demirtaş milletvekilidir. Ticaretle uğraşmıyor, ihaleci falan da değil…
O halde bu sözlerin anlamı nedir?..
Sertan Kuzu, bir CHP  milletvekilinin, kendisinin de meclis üyesi olarak görev yaptığı CHP'li bir belediyenin hizmetini övmesinden neden rahatsız oldu?..
Anlamak zor doğrusu…
Ya kendisini hala MHP'li zannediyor, ya da Ünal Demirtaş ile bir problemi var.
Ancak, Sertan Kuzu'nun bu yorumuna Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile saygıdeğer eşi Neriman Posbıyık'ın "beğeni" gödermesini anlamak daha da zor doğrusu…
Bunu yadırgadık işte !..
( Erhan ÇAKMAK)