CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'ye emanet verdikleri Zonguldak biletini geri alacaklarını söyledi.

CHP merkez ilçe başkanlığı tarafından İl Başkanı Devrim Dural, CHP Zonguldak Belediye başkan adayı Tahsin Erdem ve eşi Hande Erdem'in katılımı ile birlikte kahvaltılı basım toplantısı düzenlendi.
Toplantıda Osman Zaimoğlu Devrim Dural veTahsin Erdem önemli ve çarpıcı mesajlar verdiler.

OSMAN ZAİMOĞLU: GÜZEL GÜNLER ÇOK YAKIN

CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu, "Hepinize Belediye Başkan Adayımız Sayın Tahsin Erdemir sizinle beraber tertip etmiş olduğu  kahvaltı programına geldiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Yaptığımız bu siyasal çalışmalarda bize emek harcıyorsunuz Hepinizden Allah razı olsun. Güzel günlerde yine beraber çalışma dileğiyle hepinize kendilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum". Güzel günler çok yakın" dedi.

DEVRİM DURAL; SOSYAL DEMOKRAT HALKÇI BELEDİYECİLİK, KENTİMİZİN AYDINLIK YARINLARININ TEMİNATIDIR

İl Başkanı Devrim Dural, sosyal demokrat, halkçı belediyecilik kentimizin aydınlık yarınlarının teminatı haline geleceğini belirterek şunları söyledi;

"Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine baktığımız zaman buna örnek olarak Alaplı, Karadeniz, Ereğli, Çaycuma, Devrek Belediyelerini  örnek verdiğimiz zaman bizim belediyelerimizin bu belediyeler Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bize geçtiği anda çok büyük bir borç yükü içinde olan belediyelerdi. Bu belediyelerin borçları şu anda bütçelerinin bütçelerinin çok düşük rakamlarına ulaşmış durumda Belediyeleri devraldığımızda kendi bütçelerinin çok daha üzerinde borçlu olan bu belediyeler şu an bütçelerinin altıda biri  çok düşük rakamlara borç oranları gelmiş durumda. Bunu sizlere ifade etmek isterim. Bir de Zonguldak Belediyesi'nin şöyle bir öngörüsü ve düşüncesi var. Diyorlar ki işte eğer bakış açısı olabilir mi? Bu kabul edilemez. Ama bizim halkımız bunların hiçbirine tabii ki inanmayacak. Yani sizin kapınızı çalıp kapınızı çalıp iktidarın gücünü arkamıza alarak hizmet üreteceğiz diyenlere bizim halkımız inanmayacak. Pervasızca borçlanıp kentlerin geleceğini Yok edenlere sandıkta bir şekilde cevaplarını verecek. CHP belediyeciliğiyle uzun yıllar önce tanışan Ereğli sosyal demokrat belediyeciliğin güzel örneklerini, ilimizin en önemli cazibe merkezi haline getirerek veriyor. Yine aynı şekilde Çaycuma, Alaplı ve Devrek Belediyelerimiz hiçbir imar izin vermiyor. Ve güzel projeleriyle Zonguldak halkını taçlandırıyor. Günümüzde baktığımız zaman AKP'li belediyeler çevre kirliliği, imar spekülasyonu, kamu alanlarının yağmalanması, yeşil alanların azalması, kentin betonlaşmasıyla anılırken CHP'li belediyeler çay bel modeli gibi ülkeyi örnek yönetim anlayışını geliştirerek yaşanabilir kentleri ortaya çıkarıyor. 
Şehrimizde de sosyal demokrat, halkçı belediyecilik kentimizin aydınlık yarınlarının teminatı haline gelecek. Diyorum 

ERDEM; AK PARTİ'YE EMANET VERDİĞİMİZ. ZONGULDAK BELEDİYESİNİ GERİ ALACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye emanet olarak verdikleri Zonguldak bölgesini geri alacaklarını söyledi.
Zonguldak için müthiş proje hazırlıklarını da ifade eden CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem şunları söyledi;

"Bİlindiği üzere 6 Ocak'ta gerçekleştirmiş olduğumuz ön seçim neticesinde partimizin üyelerinin göstermiş olduğu teveccühle Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak Belediye Başkanı Adayı ben oldum. Bu sürece, bu sürece katkı sağlayan, bu sürece demokratik anlamda katkı sağlayan hem aday adayı arkadaşlarıma, hem il başkanıma, hem genel başkanıma, hem genel başkan yardımcıma Merkez ilçe başkanıma hepinizin huzurunda sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Çok değerli arkadaşlarım, çok değerli basın mensubu arkadaşlarım. Zonguldak Belediyesini halkın ve sivil toplum örgütlerinin beklentileri ve çözüm önerileri ışığında ortak akıl ve halkçı bir belediyecilik anlayışıyla yönetmek için Yola çıktık. Bu süreçte samimiyetle söylemek istiyorum ki partime ve şahsıma Zonguldak halkının göstermiş olduğu teveccüh, samimiyet, beni inanılmaz derecede onurlandırdı. İnanılmaz derecede güçlendirdi. 

Kamuoyunda sıkça yer almakta olan eğer Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçerse Belediye Başkanı Tahsin Erdem işçi ücretlerini dahi ödeyemez duruma gelecek. Bütün yatırımlar duracak merkezi hükümetten hiçbir katkı alamayacağı söylenmektedir. Bu algı bütün ortamlarda yayılmaya çalışılmakta. Hatta hatta Zonguldak Belediyesi çalışanlarının üzerinden bir tehdit unsuru, bir şantaj olarak bu yönteme tevessül etmeye devam etmektedirler. Çok değerli basın mensupları, Cumhuriyet Halk Parti yani sosyal demokrat belediyeciliğin yani halkçı belediyeciliğin en iyi örneğini veren Çaycuma Belediyesi'ni bütçesinin iki katı borcu bulunmaktaydı. Yani bütçesinin iki kat iktidar belediyeciliği adeta koskocaman bir yalana dönüştü  Sosyal demokrat belediyecilik Zonguldak'ımızın aydınlık yarınlarına temel esas teşkil edecektir. 

Kısaca biz neler yapacağız? Tek tek size okuyorum. Emeklilerimiz için gençlerimiz için öğrencilerimiz için engellilerimiz için istihdam için çocuklarımız için cenaze hizmetleri için sokak hayvanları için turizm, kültür ve sanat için Kendi kendine yeten bir belediyecilik anlayışı için hakkı bir belediyecilik için projelerimizi çok yakında sizlerle paylaşacağız.  Ben hazır ol Zonguldak. Yeniden büyük Zonguldak için dev adımlar atmaya hazırız. Bunu sizlerin de tensipleri, sizlerin ve Teveccühleriyle hep birlikte çalışıp, hep birlikte başaracağız. Daha iyi bir Zonguldak için halkımın desteğini bekliyorum. Onlara layık olmaya çalışacağım. Sosyal demokrat belediyeciliğin hakçı belediyeciliğin nasıl yapıldığını hem Zonguldak'ımıza göstereceğim hem halkımın memnuniyetini sağlayacağım. Bu bölgenin Karadeniz Bölgesi'nin Zonguldak yöresinin bir parlayan ışığı olduğunu bütün kamuoyuna göstereceğim" 

CUMHURBAŞKANI RESMİNİ İNDİRMEYECEĞİZ. SEÇİLMİŞ DEVLET BÜYÜKLERİMİZE SAYGIMIZ SONSUZDUR

Ömer Selim Alan'ın aday tanıtım töreninde "CHPseçimi kazanırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini duvardan indirilecek olması beni kahreder" sözlerine CHP İl Başkanı Devrim Dural ve Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem , "Merak etmesin indirmeyeceğiz. Bizim devlet büyüklerimize saygımız sonsuzdur"  diyerek cevap verdi.

Kaynak: Ercan Demir