Bir-iki gündür hiçbir şey yazmadım, özlemişim sanırım yazmayı. Birkaç gün yazmayınca elimi kalemimi aldığımda ufak bir heyecan oluyor; sanki uzun zamandır görüşmediğim biriyle tekrar görüşecekmişim gibi. Aldım kalemi elime başladım yazmaya ya, benden huzurlusu yok şimdi; şimdi rahatlama zamanı.

       Malumunuz uzun zamandır “ 24 Aralık Pazar Günü Saat 16 “ diye yazdım yazdım durdum sizlere, o günü atlattım çok şükür; hem de alnımın akı ile. Önce heyecanlıydım; hayatı boyunca yek kalmış bir adam için zor zanaattır, birilerinin gelmesini beklemek. Bu arada yalnızlık denildiğinde sevgilisi olmayan insan anlayanlar varmış; benimkiyle uzaktan yakından alakası olmayan durum. Bir insan yalnız olması için sevgilisinin olmaması gerekmiyor sadece diyerek dip not vermek istedim. Her neyse İmza Gününü geçirdik, çok şükür de iyi geçti. Belki inanmayacaksınız ama Yalnız Kalem’in Pazar günü etrafı çok kalabalıktı, hiç yalnız gibi değildi. Bir ara kafamı kaldırıp kim var kim yok diye bakmaya bile fırsatım olmadı. Zonguldak şartlarına göre de baya iyiydi sanırım; etrafımda gördüğüm, sonradan konuştuğum herkes de öyle dedi. Bu arada Yalnız Kalem’in yerine kendime yeni bir mahlas bulmam gerekebilir.

       Pazar günü beni yalnız bırakmayarak onurlandıran tanıdık tanımadık simalara şahit oldum. Hani böyle organizasyonlarda kafanızda mutlaka banko gelecek olanlar olur ya hani. İşte bende dün bankoların yattı da baya sürprizler yaşandı. Şaka bir yana çoğu kesimden gelenler oldu. Gerek siyasetten, gerek daha önceki iş arkadaşlarımdan, gerek Muslu Beldemizin güzide insanlarından, gerek çocukluk arkadaşlarımdan, gerek dostlarımdan, gerek tiyatro ekibimden, gerek üniversitemizin kıymetli öğrencilerinden, gerek aile dostlarımızdan, gerek Avm’ye alışveriş için gelenlerden çok gelen oldu, sağ olsun var olsunlar. Tabii ki de her zaman olduğu gibi yanımda ailem de vardı. Ayrıca il dışında olan arkadaşlarım arayıp destek oldular. Bir de vardiyası uymadığı (çalışan) için gelemeyip telefonla destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ama gözlerimin aradığı insanlar da olmadı değil, hem de uzun zamandır muhabbetim olmayan hatta dargın olup konuşmadığım birkaç kişinin geldiğini gördükçe. İnanın acaba şimdi gelir birazdan gelir dedim durdum kendi kendime; yalan değil. Yanımda görmek isteyip de göremediğim yüzler olsa da ben yanımda olup destek olan herkese canı gönünden teşekkür ediyorum. O soğuk havada o kadar zahmet verip benim yanımda olup beni onurlandırdılar ve mutlu ettiler. 

       Son olarak İmza Günümü gerçekleştirebilmem için bana sponsor olanlara da çok teşekkür ediyorum. İsimlerini burada yazmayacağım, onların bu sponsorluğu reklam olsun diye yapmadıklarını ben gayet iyi biliyorum. Onlar dostlarına, kardeşlerine destek olmak için böyle bir yardımda bulunduklarına canı gönülden inanıyorum. Onlar kendilerini bilirler; sağ olsunlar var olsunlar. Onlar reklam peşinde değildiler, Yalnız Kalem’e destek oldular sadece.