Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, "TTK'ya alınan 2000 madenciden 'den 920 madenci sağlık ve güvenlik soruşturmaları tamamlanarak işbaşı yaptı, 456 madenci ise önümüzdeki ayın 15'inde işe başlayacak" dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil işçi alım süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetevilerin sorularını cevaplandıran GMİS Genel Başkanı Hakan Ueşil şunları söyledi;

"Biliyorsunuz TTK'ya alım süreçleri A-B-C grupları olarak ayrıldı. A grubunda 373 arkadaşımız eğitimini almak için iş başı yaptı. Devam eden süreçte de B grubu arkadaşlarımız bugün itibariyle işbaşı yaptılar. İş yerlerine başvurularını yaptılar. Eğitimleri almak üzere de  müesseselere dağıldılar.  Arkadaşlarımızın toplam sayısı 547. Bu ay itibarıyla 547 arkadaşımız şu an itibarıyla kuruma başvurularının yaptığı ve bölgelere dağıldılar. Şu ana kadar toplamda 920 arkadaşımız A grubu ve B grubu olarak  Türkiye Taşkömürü Kurumu'na başlamış oldu. 

Biliyorsunuz 1110 arkadaşımızın dağılımları yapılmıştı. Bu ay işte 262 arkadaşımızla beraber 1376 arkadaşımız resmen kuruma başlayacakları  tarihler belli oldu. Şu an itibariyle 920 arkadaşımız kuruma işbaşı yaptı. 450 arkadaşımızda C grup olarak önümüzdeki ayın 15'inden sonra kuruma işbaşı yapacaklar. Devam eden süreçte de tabii sağlık güvenlik soruşturmaları devam eden arkadaşlar var. Onlar da önümüzdeki süreçlerde bu arkadaşlarımızın arasına eklenecek.

İşe yeni başlayan işçilerimizin adaptasyon süreci dediğimiz daha önce de bahsettiğimiz süreçler en az 6 ay. Bu arkadaşlarımız yerin altına inecek eğitimlerin alacak yerin altına inecek. Tabii ki orada uygulamalı  üretime geçtiklerinde bir adaptasyon sürecimiz var 6 ay. Tabii arkadaşlarımızın üretime katkı vereceği hiç şüphesiz. Kesinlikle katkı vereceklerdir. Üretimimiz de artacak ama şu an için bir şey söylemek erken. 

Süreç devam ediyor. Sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmalarından geçemeyen arkadaşlarımızın sayıları da bugün yarın netleşir .Çünkü hastaneden ve emniyetten gelecek net rakamlar bekleniyor"

Kaynak: Ercan Demir