MHP İl Başkanı Varol Demirköse telefonla aradı, "Haberal'lar MHP'yi dizayn ediyor" başlıklı yazımıza yanıt verip, açıklamalarda bulundu.

Sayın Demirköse'nin siyaset mevkiinde bulunan insanlarda bulunması gereken tahammül ve hoşgörü anlayışına sahip olduğu anlaşılıyor.

Demirköse açıklamalarına muhtarlık seçimlerinden başladı. Muhtarlık seçimlerinde siyasi kimlik bulunmamakla birlikte, aday olduğu muhtarlık seçimlerinde kendisi dahil, seçime katılan adayların siyasi kimlikleri kamuoyu tarafından bilindiğinden, seçim sonuçlarının o zamanki siyasi konjonktüre göre gerçekleştiğini ifade etti.

Özetle katıldığı muhtarlık seçimlerinde adayların kimliğine göre değil, siyasi kimliğe göre oy verildiğini anlatmak istedi.

Varol Demirköse, açıklamalarının bu bölümünde il başkanlığı yolunun muhtarlıktan geçmediğini belirtip, "Hangi il başkanı önce muhtar, sonra il başkanı olmuştur?" diyerek, konuyla alakasız bir şekilde bazı muhtarların bundan "rahatsız" olduğunu ima etmeye çalıştı.

Öncelikle ve çok net bir şekilde şunu söyleyelim…

Muhtarlık onurlu-şerefli bir görevdir. Devletimizin idari yapısının temelini oluşturur.Bu yüzden muhtarlık kurumuna büyük saygımız vardır.

Rahmetli dedem muhtardı…

Nam-ı diğer Goca Muhtar…

Çatalağzı'nın köy statüsünde olduğu zamanlarda kesintisiz 14 yıl muhtarlık yaptı, Çatalağzı Belediyesi'nin kuruluşuna öncülük edip, kurucu üyeler arasında yer aldı.

Bu nedenle muhtarlık kurumunun bizim için ayrı ve özel bir yeri olduğunu da ifade etmiş olalım.

***

MHP İl Başkanı Varol Demirköse'nin, MHP MYK üyeleri Sayın Erkan Haberal ve Sayın Murat Kotra'ya ilişkin görüşleri ve açıklamaları bizim için faydalı oldu.

Mesela, Erkan Haberal'ın TBMM'de Zonguldak ve Zonguldak madenciliği konusundaki çalışmaları konusunda kamuoyuna çok fazla yansımayan bilgiler verdi.

Bu konudaki iletişim eksikliği bizden mi, yoksa Erkan Haberal'ın danışmanları veya yakın ekibinden mi kaynaklanıyor, bu yönde farklı yorumlar yapılabilir.

Erkan Haberal ve Murat Kotra'nın, MHP Zonguldak teşkilatları ile ilişkisinin partiye güç kazandırdığını ve pozitif değer taşıdığını vurgulayan Demirköse, her iki MYK üyesinin partisi ve Zonguldak için çaba harcadığını söyledi.

***

MHP İl Başkanı Varol Demirköse'nin Zonguldak sorunlarına duyarsız kaldığını ve bu sorunların çözümü için çaba göstermediğini söylemek haksızlık olur.

Birçok konuda ses getiren açıklamaları oldu. Özellikle ÇATES konusunda diğer siyasi parti il başkanlarına göre çok öne çıkan tavır gösterdi.

İlimizin fiziki ve ekonomik sorunlarını rapor haline getirip, MHP Genel Merkezi'ne sunduğunu, böylece TBMM Genel Kurulu'na taşınmasını sağladıklarını kendisi ifade etti.

***

Seçim sonuçlarına gelince…

Biz bu konuda genel tabloyu yansıtmaya çalıştık, Varol Demirköse "ayrıntı" verdi…

31 Mart yerel seçimlerinde alınan oy oranının 24 Haziran seçimlerinden az olmadığını vurgulayan Demirköse, yerel seçimde birçok yerde belediye başkanlıklarını kılyapı kaçırdıklarını, 20 oy ile seçim kaybedilen yerler olduğunu, buna karşın belediye meclislerine çok sayıda üye seçilmesini sağladıklarını hatırlattı.

Varol Demirköse bu konuda kendi bakış açısına göre haklı görünüyor.

Ancak, mesela, ilk kez yerel seçime katılan İyi Parti bir ilçe belediye başkanılğı kazanırken, MHP'nin böyle bir kazanımı yok.

Bu arada 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı yarışını

üçüncü sırada bitirmesine rağmen, Hamdi Ayan'ın aldığı oy oranı bakımından büyük başarı sağladığını söylemek gerekiyor.

Bize göre MHP'nin asıl başarısı bu olmuştur.

***

Sonuç olarak şunu söyleyelim…

Köşe yazıları, yazarın görüş ve düşüncelerini yansıtır.

Bazen isabetli, bazen isabetsiz olabilir.

Kısmen isabetli, kısmen isabetsiz de olabilir.

Bunun takdiri kamuoyuna aittir.

Yazılarımıza muhatap olan insanların cevap hakkını en geniş şekilde kullanmasını sağlamak bizim için çok önemli bir yayıncılık ilkesidir.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün gazetecilerin olduğu kadar, muhataplarının da hakkı olduğuna inanıyoruz.

Herkes meramını anlatma fırsatını bulursa eğer, birbirimizi anlamak daha kolay olacağı gibi, umuyoruz ki, ilimiz ve ülkemiz için herşey daha güzel olacaktır.