18 OCAK 2012 
Bu tarih bize ne anlatıyor
Bu tarih bize çok şey anlatıyor
Çünkü bu tarihte; Zonguldak Soğuksu’da yoğun kar yağışı nedeniyle Soğuksu Pazar Yeri'nde 'uzay çatı' tabir edilen çatı çökmesi sonucu 2 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi de yaralandı.
Zonguldak olarak bu pazaryeri faciasını asla unutmayacağız, unutmamalıyız da
Ancak unutmamak değil yaşanan bu facialardan da ders çıkarmak ta bir o kadar önemlidir.

Peki neden bu faciayı anımsatma gereği duyduğuma gelince,,
Sırayla şöyle bir gidelim

Önce 
yıkmalı mı
Yıkmamalı mı 
Sorusuyla başlamak istiyorum
Hani derler ya 
Yıkmak kolaydır
Yapmak zordur derler
Bu söz elbette doğrudur ama bazen de yıkmadan yapmak ta olmuyor
Yapmadan önce yıkmak ta gerekiyor.
Dün (Çarşamba) Zonguldak Belediyesi’ni Eylül Ayı 2.Birleşimi Zonguldak tarihi açısından asla unutulmayacak bir meclisti
Çünkü mecliste tarihi bir kara alındı
Son 10 yıldır Zonguldak’ta depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması gündemde olan Fevkani Köprüsü’nün yıkımı konusunda meclise yetki verildi.
Peki süreç nasıl işledi:
Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 1'inci Birleşim toplantısında; Fevkani Köprü'nün hurda karşılığı ile ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmişti. Fevkani Köprü esnafı belediye meclisine gelerek durum hakkında bilgi aldılar.
Ve Eylül ayı ikinci birleşimde Plan ve Bükçe Komisyonu’ndan gelerek gündemin 4 maddesinde görüşüldü.
Madde; Fevkani Köprü'nün yıkımı, köprü altındaki dükkanlar ile üzerinde bulunan açık otoparkların akara tahsisinin iptali için Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yetki verilmesini içeriyordu. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporuna CHP’lui komisyon üyeleri şerh düştü. Ve şerh maddesi okudu. Ve ardından gündem ile ilgili söz alan CHP'li Atınç Kayınova, Başkan Alan'ın köprüyü yapmak değil yıkmaktan tarafa olduğunu ifade ederek "10 satırlık bir yazının olmadığı bir kararla yıkıyorsunuz. Köprünün yıkılmasına karşı çıkacağız ve tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı buradan bildiririz. 2014 yılında Ali Bektaş Belediye Başkan adayı iken 'Fevkani Köprü'yü yıkacağım' dedi. Seçimi kaybetti. 2019 yılında siz aday oldunuz 'köprüyü yapacağız, yıkmayacağız' dediniz. Sonra geldiniz köprüyü yıkmaya çalışıyorsunuz. Milletvekiliniz Hamdi Uçar dedi ki 'köprüyü yıkacağımızı söyleseydik Ömer Selim Alan seçilemezdi' diye itirafta bulundu. Gündem maddesine de ret oyu vereceğiz" dedi. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’da "Şu an burada bir mağduriyet ya da sokağa atılma onların gözünün yaşına bakmamak, ötekileştirme varmış gibi bir şey yok. Tek bir sebebi 2014'ten beri bu raporların bu iyileştirmeler, güçlendirmeleri yapmadan kulağının üstüne yatanlar, hiç kimse öyle iki dakika 'şimdi yapalım o zaman yapamadık' deyip bu işten kendini sıyıramaz. Burada bir rapor var. Değerlendirilecek benim öyle bir haddim olmadı. " dedi 
Başkan Alan konuşmasında 2012&de yaşana pazaryeri faciasını da hatırlattı
Ve karşılıklı sert tartışmaların ardından köprü ile ilgili gündem maddesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada; CHP'liler ret oyu kullanırken oy çokluğu ile kabul edildi. 
Selim Alan’ın da dediği gibi CHP döneminde 8 yıl önce Fevkani köprüsü depreme dayanıklı mı yoksa değil mi raporu kulak arkası yapıldı ve şimdi o rapor CHP’nin karşısına çıkmış durumda.
Burada amacımız suçlu aramak değil elbette ancak bir gerçek var ki o raporun gereği 8 yıl önce yapılması gerekirken ancak daha yeni yapılacak.
8 yıl önce çürük denilen köprü şimdi ne haldedir bilinmez

Ancak Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın “2012’DEKİ PAZARYERİ ÇÖKMESİ VAKASI UNUTULMASIN” sözü dikkatlerden kesinlikle kaçırılmamalı.
Yarın bir gün bu köprü çöktüğünde yaşanacak can kayıplarından, yaralanmalardan hiç kimse sorumlu olmak istemez.
Herkes bunu düşünerek hareket etmeli

İKİNCİ EL PAZARI (BİT PAZARI) ESNAFINA YENİ BİR YER YAPILDIYSA FEVKANİ KÖPRÜSÜ ESNAFINA DA YENİ BİR YER YAPILABİLİR

Zonguldak Belediyesi meclisinde alın kar sonrasında Fevkani Köprüsü esnaflarının görüşlerini sordum., neler düşünüyorlar ne talep ediyorlar diye
Ve yaptıkları açıklamada, bit pazarı (İkinci el pazarı) örneğini göstererek, “Asma’da yol kenarında bulunan ikinci el pazarının yıkıldığını ancak Zonguldak Belediyesi’ni yıkılan esnafa yeni bir yer yaptığını hatırlatarak, kendileri içinde bu şekilde bir çözüm önerdiler.
Bence mantıkla bir çözüm

Evet Acılık’ta TOKİ tarafından iş merkezinde favkani köprüsü esnaflarına pozitif bir ayrımcılık yapılacak doğrudur
Ancak yine de çok pahalı
Alamayacak çok sayıda esnaf var
Bu şekilde de bir çözüm bulunabilir

2012ðeki Pazar yeni faciasını örneğini bir daha yaşamamak adına
Köprünün yıkılması gerekiyor
Ama gönülleri yıkmamak ta gerekiyor