Adaptör Nedir? TDK Sözlük Anlamına Göre Adaptör Ne Demek?

Adaptör kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Adaptör   kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Adaptör Ne Demek?

Yabancı kökenli bir kelime olmasına rağmen dilimizde çok sık kullanılan kelimeler bulunuyor. Bu yabancı kökenli kelimelerden birisi de adaptör kelimesidir. Adaptör kelimesi, hayatımızın her alanında sıkça kullanılan kelimeler arasında yer alır. Ama adaptör kelimesinin kökeni ve gerçek anlamı da pek çok kişi tarafından bilinmiyor.

Adaptör kelimesi, Fransızca kökenli bir kelimedir. Aynı zamanda bu kelime, adapteur kelimesinden türetilerek dilimize yerleşmiştir. Adaptör kelimesinin birden fazla anlamı bulunuyor.

Adaptör, bir aletin birbirinden farklı parçalarından birini ötekine geçirmek için kullanılan bağlayıcı anlamına gelir. Adaptör kelimesi, bir aletin çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için kullanılan bağlayıcı anlamına gelir.

TDK’ya Göre Adaptör;

Fransızca adapteur

1. isim Bir aletin çapları birbirinden farklı olan parçalarından birini ötekine geçirebilmek için yararlanılan bağlayıcı.

2. isim Aygıtın kullanabileceği düzeye göre elektrik akımını ayarlayan alet, uyarlayıcı.

Editör: Mert Toruk