14 Mayıs 2023 tarihinde 28.Dönem Milletvekilliği adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde siyasi partilerde hummalı şekilde milletvekili aday belirleme çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.
Cumhur ittifakı, Millet ittifakı ve ittifak dışı siyasi partilerde şu anda Milletvekilleri aday adayları belirleme süreci kapsamında Zonguldak'ta çok sayıda tarınmış sevilen insanlar başvurdu.

TABİİ Kİ REKOR AK PARTİDE

AK Parti'den Zonguldak'ta 49 kişi Milletvekilliği aday adaylığı için başvurdu.
Kimler yok ki
Mevcut milletvekillerinden, eski milletvekillerine kadar,eski yeri partili yöneticilere kadar
Ama ben milletvekili sıralaması hakkında şunu söyleyebilirim

--Birinci sırayı boş bırakıyorum çünkü orası sürpriz

--İkinci sırayı ise Ereğli'den tahmin ediyorum ve Ereğli'den Ömer Yazıcıoğlu, Saffet Bozkurt ve Fatih Çakır isimlerinden birisi sanıyorum ikinci sıra milletvekili aday olarak karşımıza çıkacak.
İkinci sıra Ereğli diyorum çünkü Ereğli'ni beklentisi gerçekten bu yönde.

--Üçüncü sıra ise merkez ilçeden Zeki Tosun, Mükerrem Ayçiçek, Dilan Güngör, İsmail Oğluoğlu isimlerinden biri diye tahmin ediyorum.

--Dördüncü sırayı da vadiyi temsilen de eski Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Necdet Tıskaoğlu diye tahmin ediyorum.

--Beşinci sırayı yazmaya gerek yok, çünkü seçilemeyecek

BİRİNCİ SIRA YÜKSEK İHTİMAL MAHMET ÖZER

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm bakanların milletvekili olacağını söylemişti. ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu söylemini ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Zonguldak'tan aday olmasına kuvvetle muhtemel gözüyle bakılıyor.

Şunu belirtmek isterim ki hiçbir adaya ne çok yakınım ne çok uzağım
Hepsine objektif olarak aynı uzaklıktayım.
İsimlerin yazmadıklarım bana gücenmesinler kesinlikle...
AK Parti temayül yoklamasında bana bir çok partili aramızda kalmak kaydıyla kimlere oy attıkların  dostane bir şekilde söylediler.
Benimkisi sadece bir öngörü...

ADAY BELİRLEMEDE KÜSKÜNLÜKLER OLABİLİR

Şunu belirtmek isterim ki adayların her biri çok kuvvetli sevilen ve tanınmış isimler
Dolayısıyla sıralama konusunda genel merkezin işi gerçekten çok zor.
49 adaydan 44'ü listeye dahi giremeyecek
Ve şunu çok iyi biliyorum ki her biri "sıralamaya giremesem de partim için çalışacağım" dese de, ben şunu çok iyi biliyorum ki aralarından bazıları küskünler gurubunda yer alacak.
Ve bu küskünler için teşkilatların bence duyarlı olması ve listeye giremeyen isimlerin de seçim çalışmasında yakın markaja alınması gerekiyor.

AK PARTİ %37'DEN %42'YE YÜKSELDİ CUMHURBAŞKANLĞI %53
Emekli maaşı zammı, EYT, bayram ikramiyelerinin artması nedeniyle AK Parti'ni oy oranı her geçen gün artmaya devam ediyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranları hakkında bilgiler vererek, "Şunu çok rahat söyleyebilirim. AK Parti'nin oyu bir önceki oy oranından daha az olmayacak gibi duruyor. 2018'de aldığı oyun altına düşmeyeceğini iddia ediyorum. En son Mustafa Şen'in anketinde yüzde 41 çıktığını gördük. Bugün yüzde 41'e çıkması demek seçime kadar birkaç puan daha üstüne koyacağı anlamına geliyor ve hep böyledir bu. Seçime doğru az süre kala kararsızların sayısı azalmaya başladığında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a teveccüh artar. Anketlerde yüzde 37, 39, 40'ları gördük. Şimdi 41 ve 42'yi konuşuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin oy oranı "Yüzde 53 ama daha da artacak"
Bu seçim ikinci tura kalmadan Erdoğan'ın zaferi ile sonuçlanacak gibi gözüküyor.

Çünkü Muharrem İnce Milli İttifakının oyunu bölecek.
Kılıçdaroğlu'nu adaylığını istemeyenler Muharrem İnce'yi destekleyecekler.

**

ZGC ÇAYCUMA TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILDI, KUTLUYORUM

Merkezi Zonguldak’ta bulunan ve benimde Genel Sekreteri olduğum Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC) Çaycuma Temsilciliği faaliyete geçerek açıldı.
ZGC’nin yönetim kurulu üyesi ve Çaycuma’dan sorumlu başkan Davut Uyar ilçedeki gazetecileri bir araya getirmek ve faaliyetlerini yapmak amacıyla temsilcilik ofisi açıldı.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, "Zonguldak’ımızın önemli ilçelerinden Çaycuma’dayız. Çaycuma’daki meslektaşlarımızla birlikteyiz. Çaycuma bizler için önemli. Gerek bütün ilçeler ile birlikteliğimiz hem derneklerle hem de gazeteci meslektaşlarımızla devam etmekteyiz. Çaycuma’da Gazeteciler Cemiyeti olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz.  Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin Çaycuma İlçe Temsilciliğini açıyoruz. Davut Uyar arkadaşımız aynı zamanda cemiyetimizin de yönetim kurulu üyesidir. Buradaki basındaki meslektaşlarımızla birlikte temsilcilik görevini de onlara veriyoruz. Burada temsilciliği son derece güzel şekilde bizleri temsil edeceklerdir. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak da desteğimizi vereceğiz. Temsilciliğimiz Çaycuma'ya hayırlı olsun. Çaycuma’daki meslektaşlarımıza da başarılar diliyorum. Çok daha iyi günler gazetecilik anlamında da burada da taşıyacağımızı inanıyorum. Temsilciliğinde hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hem Çaycuma’ya hem de yazılı basına, haber ajanslarına ve de Çaycuma’da görev yapan meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kutluyorum, hayırlı ve uğurlu olsun.”
Buradan Çaycuma'da Davut Uyar ve tüm meslektaşlarımı temsilcilik açtıkları için kutluyor ve başarılar diliyorum.
Desteğimiz onlarla beraber.