Antikor Nedir? TDK Sözlük Anlamına Göre Antikor Ne Demek?

Antikor kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir. Günümüzde çok az insan Antikor kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir. İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Antikor Ne Demek?

Antikor vücudun bağışıklık sisteminin antijenlere, yani virüs, bakteri, mantar, parazit ve yabancı cisimlerin parçalarına bir anahtar-kilit gibi bağlanabilen özel, Y-şekilli proteinlere verilen isimdir.

Aynı zamanda immunoglobulin olarak da adlandırılan Antikor vücutta yabancı herhangi bir antijeni bulmak ve onun bağışıklık sistemitarafından yok edilmesi için işaretlemekle görevlidir. Antikorların işaretleme süreci buldukları hedefe bağlanmaları ile başlar. Ardından bağışıklık sistemi tarafından bu yabancı maddeyi imha edecek ya da etkisiz hale getirecek bir dizi eylem tetiklenir.

Antikor veya immünglobulin; doğada bulunan maddelerin veya canlılara ait hücrelerin üzerinde bulunan ve vücudumuz tarafından tanınan antijen ismindeki biyolojik maddeleri tanıyıp bağlanabilen karmaşık moleküllerdir.

TDK’ya Göre Antikor;

isim, biyoloji, (a'ntikor), Fransızca anticorps

Vücuda giren antijenlere karşı oluşan bağışıklık proteini.

Editör: Mert Toruk