AK Parti 20 yıldır iktidardaydı.
AK Parti ile birlikte kimse kusura bakmasın Zonguldak’tan bakan çıkması bizim için bir hayal olmuştu.
Yıllarca yazdım, Zonguldak’tan Ankara7ya seslendim,
Ne olur Zonguldak’tan bir milletvekilini bakan yapın diye
Ve bu şansı Zonguldak parlamenter sisteminden Cumhurbaşkanlığı sitemine geçmesiyle yakalayabildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 2 dönem rektörlüğü yapan Prof.Dr. Mahmut Özer, sırasıyla ÖSYM başkanlığı ve Milli Eğitim Bakan yardımcılığı görevinden sonra şimdide Milli Eğitim bakanı oldu.
Mahmut Özer herkesten daha çok Zonguldaklı bir isim.
Mahmut Özer 16 yıl hizmet etiği memleketi olarak gördüğü Zonguldak’a bakan olarak hizmet etmenin gururunu haklı olarak yaşıyor.
Kolay gelinmedi bu seviyelere.
Rektörlüğü döneminden kendisiyle yakın diyalog içinde bulunduğum Mahmut Özer’in şimdi bakan olarak görev yapması tüm Zonguldak kamuoyunca memnuniyetle karşılandı.
5 Şubat Cumartesi günü AK Parti Genel Başkan Vekili, eski Başbakan ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ında katıldığı Zonguldak’ta Kilimli sahil yolu açılışı için düzenlenen törenden bir gün önce yani 4 Şubat Cuma günü Zonguldak’a geldi. Bakan Mahmut Özer Zonguldak’a gelmeden öncede de bakan yardımcısını 3 Şubat Perşembe günü Zonguldak’a gönderdi.

ZONGULDAK SENİNLE GURUR DUYUYOR MAHMUT ÖZER

Bakan Mahmut Özer 4 Şubat Valilik ziyaretinde ve 5 Şubat Açılış töreninde Zonguldak’a müjdeli haberlerini sıraladı.
Zonguldak’a Milli Eğitim yatırımları anlamında 350 milyon liralık kaynak aktarılacağını söyledi.
Yani 300 milyon liraya yapılabildiği kadar okul, 50 milyon liraya ise tüm okulların tadilat. Bakım ve onarımları gerçekleştirilecek.
Sadece bir Zonguldaklı bakanın kendi insiyatifiyle memleketine ne kadar kaynak aktarabiliyor.
İşte yıllarca biz bunu için Zonguldaklı bakan olması için yazdık, çizdik.
Evet Mahmut Özer bakan olmanı insiyatifiyle birlikte Zonguldak’a 350 milyon lira ve hatta daha fazlasını kaynak olarak aktardı.
Düşünebiliyormusunuz ülkede yılarca bakanlık yapanlar insanlar kendi memleketlerine hep bu şekilde pozitif ayrımcılık yaptılar.
Bu Bakan Mahmut Özer’in Zonguldak’ı ne kadar çok sevdiğinin bir göstergesi ve delilidir.
Mahmut Özer’in hele hele açılış töreninde yaptığı konuşma esnasında duygulanarak gözyaşı dökmesi, onun Zonguldak’ı ne kadar çok sevdiğini gösteriyor.
Ayrıca 60 yılı bir hayal olan Öğretmenlik meslek kanununu çıkartmak senin Mahmut Özer’in bakanağı döneminde oldu ki buda ayrı bir gurur verici olaydır.
İyi ki varsın Mahmut Özer
İyi ki sen Bakan oldun
Sen Zonguldak’a vefa borcun ödedin 
Zonguldak seni hep sevecek
Zonguldak seninle gurur duyuyor

Bakan Mahmut Özer’in açıklamalarından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz bir araya gelerek il genelende bulunan tüm okulların tadilat, bakım ve onarımlarının yapılması için harekete geç ildi bile.
Ayrıca Züleyha Aldoğan il genelinde devam eden ve bakanlık tarafından yapılacak olan projelere ek olarak yeni okulların yapılabilmesi amacıyla yer arayışlarına başladıklarını ifade etti.
Ayrıca AK Parti İl başkanı zeki Tosun ve AK Parti Zonguldak Milletvekilleri 4 Şubat’ta Valilikte eğitimi değerlendirme toplantısı yaptılar ve burada önemli karalar alındı.
Özetle
Eğitim anlamında Zonguldak’ı güzel günler bekliyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA ZONGULDAKLI BÜROKRAT SAYISI DAHADA ARTMALIDIR

Bu vesileyle buradan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e seslenmek istiyorum.
Bakanım sizlerin sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda kilit noktalara Zonguldaklı bürokratların atanması konusunda duyarlı olacağından hiç kuşkum yok.
Bu konuda kendisinden son derece eminiz.

**

CUMHURBAŞKANI COVİT OLMASINA RAĞMEN TELE KONFERANSLA CANLI YAYINA KATILMASI ZONGULDAK’A VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERİYOR

Şiddetli kar yağışı nedeniyle 23 Ocak’ta yapılması planlana Kilimli sahil yolu, viyadük ve tünellerin açılışı 5 Şubat’a ertelenmişti. Son ana kadar her şey Cumhurbaşkanı ziyaretine göre hazırlık yapılmıştı. Ancak bu korona belası Cumhurbaşkanımız ve eşine de siyaret etti ve kendileri karantinaya girdiler. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza ve eşine geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.

Ve 5 Şubat’taki töreni bu yolun mimarı olan eski Ulaştırma bakanı, eski başbakan olan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım katıldı. Cumhurbaşkanımız 5 Şubat’ta Zonguldak’ta gerçekleştirilen törene bizzat katılamadı ama tele konferans sistemiyle birlikte canlı olarak katılarak Zonguldaklıları onurlandırdı.
Evet açılan sahil yolu, viyadük ve tüneler şu anda kullanılıyor, hem şalımı kısalttı, hem de devletimiz akaryakıt sarfiyatının ve araçların yıpranmasını azalması sebebiyle kara geçti.
Vatandaşta ulaşım süresini kısalmasıyla birlikte rahatladı.
Bu hizmetler Zonguldak için çok önemli hizmetler.

CUMHURBAŞYKANIMIZI BAŞKA AÇILIŞLARA BEKLİYORUZ

Dün AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’a bizzat sordum.
Cumhurbaşkanızı ikidir Zonguldak’a mücbir sebepler dolayısıyla gelemedi. Başka açılışlar için davet etmeyi planlıyor musunuz diye
Kendisi Zonguldak’ta bir çok projenin devam etiğini ve önümüzdeki ünlerde bu projelerin açılışına mutlaka davet etmeye planladıkların söyledi.
Eminim Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kırmayacaktır.
Çünkü Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a gelmesi artık farz oldu diyebiliriz

**

KORONA TESTİ NEFGATİF ÇIKAN MESLEKTAŞLARIMA GEÇMİŞ OLSUN

5 Şubat Cumartesi günü Zonguldak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılması beklenilen açılış töreni öncesinde töreni takip edecek olan gazeteciler koronavirüs testine tabi tutuldular.
Maalesef 7 arkadaşımızın testi pozitif çıktı. 
Yani koronavirüs oldular
Ve Cuma günü akşamından itibaren 7 günlük karantinaya girdiler.
Arkadaşlarımın tedavileri devam ediyor ve hepsini durumları çok iyi Allah’a şükürler olsun
Hepsine acil şifalar diliyorum.

**

MANİSA SOMA TERMİK SANTRALİ, 5 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ 10 BİN KONUTU ATIK SICAK SUYLA ISITIYOR, YA ZONGULDAK 

 “Termik santrallerdeki atık ısı potansiyelinin tamamını kullanarak yaklaşık 4 milyon konutun ve 16 milyon vatandaşımızın ısıtma giderlerini yüzde 30 daha aşağı çekeceğiz”
Bu sözleri ben değil Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 maddelik alınan kararlarla birlikte yeşil kalkınmanın yol haritası çizildiğini ve konutların ısıtma giderleri de yüzde 30 düşürüleceğini açıkladı.

Peki bu sözler sizlere bir şey hatırlatıyor mu.
Yıllarca önce Çatalağzı’nda bulunan termik santrallerin denize bıraktığı atık sıcak suların Zonguldak’ta konutların ısıtılmasında kullanılabileceğini yazmıştım 
Yıllar önce yazdıklarımın geçte olsa hayata geçirilecek olması gerçekten güzel

Çatalağzı’nda 3 adet termik santral var ve bu termik santrallerin atık sıcak suları denize akıtılıyor.
Malum doğalgaz ve elektrik fiyatları ateş pahası
Ve artan ısınma giderlerine alternatif olarak Zonguldak’ta bununa 3 adet termik santralden atık sıcak sularından faydalanılarak konutların ısıtılması sağlanabilir.
Zonguldak için bu büyük bir şans gerçekten
Zonguldak bu konuda diğer illerden çok daha şanslı durumda.
Bu konuda Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden adım bekliyoruz.
Bugün, Manisa Soma’da bulunan tek bir tane termik santralin, 5 kilometre uzaklıktaki 10 bin konutu bu yöntemle ısıtırken, Zonguldak’ta bulunan 3 adet termik santralin tek bir konutu ısıtmaması gerçekten acı verici olsa gerek

**

GÜNÜN SÖZÜ: Aydınlığı cebinde değil de içinde taşıyanlar karanlıkta da yollarını bulur.