Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünlerde Atatürk’e, Atatürk bile demekten aciz bir İstanbul İl Başkanına sahip olması nedeniyle partide tüm dengeler altüst olmuş durumda.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetimizi kurdu
Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdu ve ilk genel başkanı oldu.
Dolayısıyla CHP’de Atatürk ilke ve inkılapları üzerine kurulan bir siyasi partidir.
Ancak son günlerde CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, "Atatürk değil, Mustafa Kemal diyorum" çıkışı, partisinden kendisine yönelik oldukça sert eleştirilere neden oldu.
CHP'nin 97. Kuruluş yıldönümüne denk gelen 9 Eylül günü internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları'nın onur konuğu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk çıkışı ile CHP içinde yeni bir tartışmaya neden oldu. Yaptığı sunumda Atatürk'e atfen üç kez "Gazi Mustafa Kemal" ismini kullanması üzerine neden Atatürk adını kullanmadığı sorusuna "Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum" şeklinde cevap vermişti.
Tabiki Canan Kaftancıoğlu'nun bu söylemi ve tutumu parti içinde büyük rahatsızlığa neden oldu.
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Canan Kaftancıoğlu'na “Dersini vermeliyiz” derken, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’de “Tereddütü olan onunla problemi olanlardır” dedi. Aynı şekilde CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Kaftancıoğlu'na sert tepki gösterdi. 


CHP Zonguldak, Canan Kaftancıoğlu’na neden sessiz..

Ve bir çok milletvekili Canan Kaftancıoğlu’na tepkisini dile getirirken
Zonguldak nedense sessiz kaldı
Ne CHP Zonguldak Milletvekilleri, ne İl başkanı
Her fırsatta Atatürk sevgisini dile getiren bu kişiler nedense Canan Kaftancıoğlu’na ses çıkarmadılar.
Yazık
Ondan sonra Atatürk sevgisi üzerine edebiyat parçalarlar
Yazık yani


**


Ya CHP'li SELİN SAYEK BÖKE’ya ne demeli


CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Halk TV'de katıldığı programda tehdit dolu sözler sarf ederek, CHP'nin iktidarı döneminde özel şirketleri müzakere bile etmeden kamulaştıracaklarını ifade etti.
Hayda 
Gel buyur buradan yak
Selin Sayek Böke’ye buradan sormak isterdim
Ne yapacaksınız kamulaştırıp ta 
Sen Türkiye’de binlerce şirket olduğunu biliyor musun da böyle akıldan yoksun açıklama yapıyorsun

Hem Canan Kaftancıoğlu ve hem de Selin Sayek Böke’ye hayret etmemek mümkün değil

Acaba bu iki isim için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne düşünüyor


**

KIZILAY’A SALDIRIYI KINIYORUM

Suriye Çobanbey- Elbab arasında seyir halindeki üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan Türk Kızılay aracına, plakasız iki araç içerisinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından açılan çapraz ateş sonucu Kızılay Elbab Sevgi Mağazası’nda çalışan bir Kızılay personeli şehit olurken, saldırıda yaralanan Kızılay personeli Çobanbey'de ise tedavi altına alındı.
Saldırılı hayatını kaybeden Kızılay görevlisine rahmet, yaralıya ise acil şifalar diliyorum.
Uluslararası hukukla korunması gereken, için uluslararası insanlık hukukuna göre dokunulmazlığı bulunan yardım kuruluşuna ve görevlisine yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum.
Eminim ki Türkiye devleti olarak bunu hesabı sorulacaktır.