Zonguldak ülke gündeminde şiddetli kar yağışı sonrasında elektrik kesintileri ile gündeme geldi.

Metropolitan Belediyeler Birliğinin işlettiği Ulutan Barajı’na giden elektrik enerji nakil hatlarına ağaçların devrilmesi sonucu enerji kesimi oldu ve ardından barajda ki pompaların çalışmamamı sonucu saatlerce süren elektrik k esintileri oldu.
Ayrıca il genelinde de zaman zaman elektrik kesintileri yaşardı.
Bir kere şunu belirteyim ki Enerji-Sa’ya Zonguldak kamuoyunda aşırı derecede yüklenildi.
Elektrik kesintilerin tek suçlusunu Enerji-Sa olarak bilirdi. Vatandaşlar olarak bu şekilde biliiniyordu çünkü elektrik dağıtım olarak muhatabı Enerji-Sa. Ancak şuhu söyleyebilirim ki Enerji-Sa burada kamuoyu nezdinde günah keçisi ilan edildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kanal Z’de sabah programında Murat Altay’ın hazırlayıp sunduğu sabah özetine telefonla canlı yayında bağlanarak önemli açıklamalar yaptı.
En önemlisi de burada hatanın Enerji-Sa’nın değil Enerji Bakanlığı’nındır” cümlesi çok önemidir,
Ünal Demirtaş, Enerji-Sa’ya haksızca tepkiler oluştuğunu ancak asıl eleştiri yapılması gereken kurumun ise bizzat Enerji Bakanlığı olması gerektiğini açıkça ifade etti. Yani Ünal Demirtaş Enerji Bakanlığı üzerinden TEİAŞ  eksikliğe işaret etti. Ünal Demirtaş’ın bu açıklaması nedeniyle ben teşekkür ediyorum. Zonguldak kamuoyu artık Enerji-Sa’nın çok büyük bir kusuru olmadığını artık biliyor. Bunların yazılması zorunluydu. Çünkü Enerji-Sa doğrusunu söylemek gerekirse son günlerde o kadar çok ağır eleştiriler aldı ki, bunları hak etmediğine inanıyorum. Tüm ekiplerini ve hata bir çok ilden gelen takviye ekipleri ile birlikte adeta seferberlik ilan ederek yoğun bir şekilde arızaları giderdi,
Ayrıca Zonguldak’ın tüm bölgelerine eşit şekilde şiddetli kar yağışı sonrasında bu arızalar oluştu. Yani doğanın gücüne kim karşı koyabilir ki. İnsanoğlu olarak hepimiz bu kodu aciz değimliyiz.

Ancak Enerji-Sa’nın burada ki eksikliği ise bunu kamuoyuna izah edememesi oldu. Bence Enerji-Sa’nın belediyelere ait hoparlörlerinden yapılan elektrik kesintileri duyurusunda “Şu şu saatlerde şurada kesinti olacaktır “ demek yerine, “TEİAŞ’ın hat bakım çalışması sebebiyle şuralarda şu saatlerde elektrik kesintileri yapılacaktır..” şeklinde duyuruları değiştirmesi gerekiyor ki en azından vatandaş kime öfke duyacağını bilsin.
Haksız mıyım.


ŞEHİR ŞEBEKESİNDEN AYRI BİR ENERJİ NAKİL HATTI ÇEKİLİRSE SORUN KALMAYACAK
Ve Gelelim benim değinmek istediğim asıl konuya
Asıl konuya diyorum çünkü bu hepimiz çok yakından ilgilendiriyor.

Zonguldak’ta yaşanan elektrik kesintileri neden TTK’da yaşanmadı diye bir soru sorarak başlayayım yazıma
TTK’da elektrik kesintisi yaşanmadı çünkü TTK’ya şehir şebekesinden ayrı bir Enerji Nakil hattı var da o yüzden.

Zonguldak, Kozlu, Kilimli, Muslu, Çatalağzı ve Gelik
Binlerce insanın suyu Ulutan Barajı’ndan karşılanıyor
Koskoca bir barajın elektrik ihtiyacını şehir şebekesinden karşılanması kadar yanlış bir şey olamaz.
Bunun için ben şöyle bir öneride bulunmak istiyorum.
TTK’da olduğu gibi şehir şebekesinden ayrı olarak Ulutan Barajı’na şehir şebekesine bağlı olmayan ayrı bir hat çekilebilir.
Bu bugüne kadar niye düşünülmedi bilinmez ama bu öneri yabana atılmamalı.

Buradan Metropolitan Belediyeler Birliği Dönem Başkanı olarak Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a ve AK Parti Zonguldak Milletvekillerine baraja şehir şebekesinden ayrı bir enerji nakil hattı çekilmesi için bir çağrıda bulunuyorum.

İnşallah diyelim

**


MURAT BAHADIR’I KAYBETTİK
Geçtiğimiz Cuma günü kendisi ile Zonguldak Ulu camiinde karşılaşmıştık. Namaz çıkışı birbirimize Allah kabul etsin temennisinden bulunmuştuk.
Ve Cumartesi günü ise öldüğü haberiyle adeta yıkıldım.
Geçirdiği kalp krizi sonucu Zonguldak Terziler ve Kunduracılar Odası Başkanı Murat Bahadır’ın yaşamını yitirdi.
Tabi ki Bahadır’ın ani ölümü ailesini ve sevenlerini, hepimizi yasa boğdu
Gerçekten çok üzgünüm
Allah gani gani rahmet eylesin