Zonguldak Filyos arasındaki üç etaptan oluşan karayolunun birinci etabı tamamlanmıştı.
Kilimli-Muslu arası ikinci etap,
Muslu-Filyos arası ise üçüncü etap olarak geçiyor
Hem ikinci hemde üçüncü etap ihale edildi.
Üçüncü etap da çalışmalar aralıksız devam ediyor. Göbü tarafından Emirköy’e tünel 20 metre girdi bile. Ardından Filyos’a kadar olan tüneler veviyadükler yapılacak.
İkinci etapta ise kısa süreli bir gecikme söz konusu.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli kar yağışı sorasında meydana gelen heyelanlar sebebiyle Kilimli Alacaağzı mevkiinde meydana gelen heyelanlar sebebiyle projede küçük bir revizyon yapıldı. Deniz tarafından Kilimil’den Alacaağzı’nda tünel, ardından yol ve şistin altından Muslu’ya kadar tünel, sağ tüp ise Kilimli’den Muslu’ya kadar t ek tüp olarak planlanmıştı. Şimdi ise heyelan sebebiyle proje yeniden değişti ve her ikisi de çift ve bütün tüp tünel olarak Muslu’ya kadar devam edecek.
AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci çalışmaların hızlanması için konuşu yakından takip ediyor ve müjdeli haberi aldık.
Bayramdan sonra ikinci etapta tünel çalışmaları başlıyor.
Sadece Zonguldak’ın değil bölgenin geleceği de artık Filyos.
Zonguldak-Filyos karayolu ile birlikte bölgenin kaderi değişecek.
Zonguldak’ın önü açılacak.
Karayolu, Filyos liman projesi, Filyos endüstri bölgesi, Doğalgaz ve binlerce istihdam
Kısacası Zonguldak’ı güzel ve aydınlık günler bekliyor
Çocuklarımız geleceğe artık daha güvenle bakacak.
Bundan daha güzel ne olabilir ki

**

BAKAN YANIK’IN İFTARI VE HUZUREVİ MÜDİRESİNİN TUTUMU..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, valilik, esnaf, Ak parti, belediye ve çocuk yuvasını ziyaretlerinin ardından iftarda Zonguldak Huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri de hazır bulundu.Burada Bakan yanık kendi bakanlığını ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Ancak benim değineceğim konu iftar öncesini kapsıyor.
Doğrudur Zonguldak Huzurevi’ni fiziki mekanı yoğun katılımlı iftar programlarına uygun değil ve onun için yer sıkıntısı yaşandı.Sınırlı sayıda katılımcı alınabildi.Biz gazeteciler olarak Bakan Yanık’ı takip ettik ve elbette ki iftarda da Bakan Yanık’ın açıklamalarını için oradaydık. Bizim takip etmemiz kadar doğal bir şey olamaz elbette. 
Tüm gazeteciler olarak iftar açmak için değil Bakan Yanık’ı takip etmek için oradaydık.
Zaten ihtiyacımızda yok.
Huzurevi müdürünün biz gazetecilere gelip te “Yer yok kusura bakmayın” şeklinde ki konuşması doğrusu yakışmadı.
Yer olmadığını zaten biz biliyor ve görüyoruz.
Bunu senin söylemene gerek yoktu ki
Bu davranışı kınıyorum

**
YETİŞKİNLER DE BİR ZAMANLAR ÇOCUKTU..

Kuşkusuz, yetişkinlerin yönettiği bir dünyada yaşıyoruz ve biliyoruz ki bu yetişkinlerin hepsi bir zamanlar çocuktu. 
Evet bugün 23 Nisan
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
TBMM’nin açılışı tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" sözleri ile tüm dünyaya duyurmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirildi ve bu önemli gün Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildi. 
Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920'de açılan meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar geçen yüz yılı aşkın süre içerisinde devletimizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Bu gurur hepimizindir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan ‘23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir. UNESCO'nun 1979 yılını 'Dünya Çocuk Yılı' olarak ilan etmesiyle, bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, geleceğe yön verecek bireyleri ve yöneticileri olan çocuklarımızı hayata hazırlamanın ve eğitimlerinin ne denli önemli olduğu bilinen bir gerçektir.Onları geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin idraki içindeyiz. Çocuklarımız en önemli servetimiz ve umut kaynağımızdır. Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarıdır. Bugünün çocukları, yarının gençleri ülkemizin sadece zenginliği değil, aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır. Türkiye’miz; gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna çocuklarımızın omuzlarınızda yükselerek ulaşacak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

**
GÜNÜN SÖZÜ: Dünyayı güzelleştiren yegane şey çocukların tebessümüdür.