Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında açıklanan esnafa vergi ve kira desteği kapsamında, Belediyelerin mülkiyet veya tasarrufunda bulunan taşınmazlara, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağlandı.

Yani tüm yetki belediyelerin elinde ve indirim konusunda fiyat tasarrufu yapabilirler.

Önlerinde artık engel de kalmadı

Zonguldak Belediyesi’nin fevkani köprüsü ve belediye hizmet binası altında başta olmak üzere bir çok yende çok sayıda kiracısı var.

Bu koronavirüs salgını süresince ekonomik kriz içine giren esnafa destek olmak anlamında geçici dahi olsa Zonguldak Belediyesi kira indirimi yapabilir.

Sadece Zonguldak Belediyesi değil elbette; Kozlu. Kilimli, Gökçebey, Ereğli, Devrek, Çaycuma ve Alaplı ilçe Belediye başkanları da kiralarda indirim yaparak esnafa yardımcı olmalıdır.

Ben hepsine buradan bu çağrıyı yapıyorum.

Şimdi indirim yapmayacaksınız da ne zaman yapacaksınız

**

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLER BAKICI MI

Çalışan memurların çocuklarının bakım zorluğu nedeniyle hükümet üzerinde kurulan baskı nedeniyle bağımsız sürekli eğitim veren okul öncesi kurumların yeniden açılmamı kararı alındı.

İyi de bunda adalet nerede

Okul öncesi eğitim veren okullarda görev yapan öğretmeler ve gelecek olan çocukların

Koronavirüse yakalanma riski acaba yok mu da böyle bir kara alındı.

Çalışan memurlar bu kadar değerli de

okul öncesinde görev yapan öğretmenlerin değersiz mi

Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.

**

İYİ PARTİ KENDİNE Mİ MAL ETTİ!

Elektrik Dağıtım Şirketlerinin yapacakları özel harcamaları (Temsil Ağırlama, Noter masrafı, Dernek aidatı, konaklama, seyahat masrafı, Reklam ve İlan Masrafları vb.) tüketicinin faturasına 5 yıl süreyle daha yansıtılabileceği yönündeki yanlış kararın düzelmesi elbette çok sevindirici bir olay çünkü hepimizi ilgilendiriyor.

Yalnız İyi Parti'den yapılan açıklamada, “İyi Parti olarak bizim yaptığımız basın açıklaması sonrasında bu yanlıştan vazgeçildi” şeklindeki sözleri oldukça dikkatimi çekti.

Oysa bu karara bir tek onlar tepki göstermediler ki.

Birçok kesimden gelen, toplumdan gelen sert tepkiler üzerine elektrik dağıtım şirketlerinin bu temsil ağırlama, noter masrafı, dernek aidatı, konaklama, seyahat masrafı, reklam ve İlan masraflarının faturaya yansıtılması uygulamasından vazgeçildi.

Bunu İyi Pati’ni sadece kendine mal etmesi acaba ne kadar doğru.

**

ZONGULDAK HAVALİMANI HALİ HAZIRDA BİR SİHA ÜSSÜ OLABİLİR

Ülkemizde ve dünyamızda yaşanan olaylar nedeniyle ülke güvenliği haliyle çok önemli. Karadeniz’de Zonguldak açıklarında ilk etapta 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi ve hemen ardından ise 80 milyar metreküp doğalgaz rezervinin bulunması ile birlikte Zonguldak ülke gündeminde bir anda ön plana geldi. Hele hele Filyos Liman Projesi’nin stratejik önemi daha da ortaya çıkmış oldu. Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmalarından sonra Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi ülkemize büyük bir moral kaynağı oldu. Dünya adeta diken üstünde. Koronavirüs süreci nedeniyle tüm dünya ülkelerinde ekonomileri allak bulak oldu ve doğal olarak enerji kaynakları ülkelerinin dışa bağımlılıklarını azaltmak ve cari açığı düşürmek anlamında hayati önemde. Olaya bu gözle bakmak gerekiyor. Evet Türkiye’mizin yerli üretimi olan Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) Karabağ’da, Libya’da ve Suriye’de rüştünü ispat etti. Dünyanın en iyi SİHA’ları Türkiye olarak biz üretiyoruz. Bu başarıda dolayı ne kadar gurur duysak azdır. Asıl meseleye gelecek olursak: Zonguldak’ta şu anda dünyada sadece birkaç ülkede bulunan ve dünyanın en gelişmiş 2 tane sondaj gemisi bulunuyor. Fatih Sondaj Gemisi ve Kanuni Sondaj Gemisi Karadeniz’de doğalgaz arama ve sondaj çalışmalarına devam ediyor. 2023’de denizden karaya ilk doğalgaz transferi gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan çünkü bunun sözünü verdi. Önümüzdeki yıllar içinde Zonguldak açıklarında açılacak olan sondaj kuyularından çıkacak doğalgaz ile birlikte ülkemiz enerjide hem cari açığı kapatacak ve hem de kalkınacak ve gelişecek. Hatırlanacağı üzere Karadeniz’deki doğalgaz bulunmasıyla ilgili olarak Türkiye’nin enerji de dışa bağımlılığının azalacak, daha bağımsız bir ülke olacak kaygısıyla; Rusya, ABD, Yunanistan ve Fransa gibi ülkelerden olumsuz açıklamalar gelmişti. Malum yaşadığımız dünya da her an her şey olabilir. Evet sondaj gemilerimize savaş gemilerimiz eşlik ediyor doğrudur ancak Zonguldak’ta ta bir SİHA konuşlandırılması gündeme gelmelidir. Caydırıcılık çok önemlidir. ABD’de Biden sonrasını ne olacağı hiç belli değil. ABD yaptırımı açıklandı. AB ülkeleri de Türkiye’ye karşı yaptırımlar peşinde. Önümüzdeki Mart ayında aynı ABD gibi Av ülkeleri de yaptırım karırı alacakları aşikardır. Rusya-Türkiye ilişkileri olsun, Rusya-Ukrayna arasındaki her an çıkması muhtemel savaş ihtimali olsun, ABD ve AB ülkeleri ile yaşanması muhtemel gerginlikler ve gelişmeler güvenliğin artırılması gerektiğini bizlere işaret ediyor. Belki Zonguldak havaalanına SİHA üssü kurulması düşüncesine “Ne gerek var” diye düşünebilirler ama önümüzdeki çok yakın bir zamanda bunun gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz.